sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ja juhlinta jatkuu itseni hemmottelulla

Muistatteko vielä sen Ihanan tunteen, kun pikkulapsena odotti synttäreitään kuin kuuta nousevaa? Sitä, kun suunnitteli juhliaan kuin elämän kohokohtaa ja vatsassa lenteli perhosia jo viikkoa ennen H-hetkeä? Ja kun päivä sitten lopulta koitti, sai tuntea itsensä todelliseksi Prinsessaksi, otti ilolla vastaan kaikki onnittelut yhtään nöyristelemättä, eikä tuolloin mikään voinut pilata sitä Onnea. Sen saman tunteen sain myös minä kokea lauantaina, vaikka mittariin olikin tullut se 25 viiden vuoden sijaan.

Itse asiassa olen säilyttänyt tuon muiston lapsuuteni synttäreistäni niin elävänä, että yhä vieläkin synttärini ovat joulun lisäksi usein vuoteni kohokohta. Vaikka suurempia juhlia en ole järjestänyt vuosiin, on minulle tärkeää viettää merkkipäiväni minulle rakkaiden ihmisten ympäröimänä, ja yritän suunnitella tuolle päivälle joka vuosi jotain minulle mieleistä "spesiaalia" ohjelmaa. Oikeastaan ainoa, mikä on aikuisiälläni latistanut tuota lapsuuden riemua ja tunnelmaa, on ollut kuinkas muutenkaan kuin Mörkö. Mutta ilokseni saan todeta, että tänä vuonna edes Se ei siinä onnistunut, vaan sain viettää ihanan päivän syntymäpäivieni kunniaksi, ja siksi päätinkin nyt jakaa sen myös teidän kanssanne.

Oikea syntymäpäiväni osui itse asiassa jo viikon takaiselle sunnuntaille, mutta koska tuona viikonloppuna oli juhlimista meillä toisella tapaa, päädyin juhlistamaan omia päiviäni viikkoa myöhemmin. Toki lahjoja en tietenkään malttanut odottaa viikkoa, vaan olin nauttinut jo viikon ihanista vaaleanpunaisista kukista pöydälläni, sekä avannut kääreistä hienon t-paidan, tarpeelliset keittokirjat ja pipon, mukaansatempaavan romaanin ja toivomani cd-levyn. Voi siis sanoa, että olin viettänyt jo melkeinpä viikon syntymäpäiviäni, mutta kaikki huipentui kuitenkin viime lauantaihin. Ja mikäpä olisikaan voinut olla parempi tapa päättää minun ja parhaan ystäväni yhteinen elämyksellinen kesä?



Ihanaan loppukesän aamuaurinkoon rauhassa lauantaina siis heräiltyäni ja aamuteet ja -puurot nautittuani alkoi päiväni tuttuun tapaan kokkailulla. Tällä kertaa tein oman päiväni kunniaksi itselleni uudeksi lempiruoakseni muodostuneita sienilihapullia, jotka ovat tulleet mukaan ruokavaliooni sen laajennuttua. Kokkaillessani ajatukset kuitenkin lentelivät niin jo tulevassa päivässä, että mausteet unohtuivat lihapullistani kokonaan, mutta onnistuuhan se maustaminen jälkikäteenkin!

Iltapäivällä nimittäin suuntasin kohti Hakaniemen Sokosta, jossa tapasin parhaan ystäväni. Olin varannut meille sieltä ajan kauneusneuvontaan. Toisin sanoen meillä oli tunnin ajan molemmilla omat kosmetologit käytössämme, jotka hemmottelivat meitä meikkailemalla ja antamalla siinä samalla vinkkejä juuri meille sopivimmista meikkituotteista ja näyttämällä oikeita meikkaustapoja ja -tyylejä. Ennen en varmasti tällaista ajanviettotapaa olisi osannut arvostaa, mutta nyt olen niin innostunut kaikesta kaunistautumisesta ja itseni hemmottelusta, että tällainen "juhlintatapa" oli minulle enemmän kuin mieluinen. Mutta vaikka siis vinkit tulivat ainakin omalla kohdallani enemmän kuin tarpeeseen, oli neuvonnassakin ehdottomasti parasta se "Prinsessana oleminen". Olen kertakaikkiaan oppinut nauttimaan toipumiseni edetessä arkeeni sisältyvistä pienistä rentoutumisen hetkistä, ja tuntui aivan ihanalta nauttia olostani meikkaustuolissa, kun kosmetologi hiveli kasvojani. Kaiken kruunasi se ihana tunnne, kun katsoi peiliin ja huomasi: minä todella olen kaunis. (Vaikka kieltämättä vähän jäikin kaihertamaan ne kosmetologin sanat siitä, kuinka juuri 25-vuotiaana alkaa iholla näkyä ensimmäiset vanhenemisen merkit. Rapistuminen siis alkakoon!)



Kauneusneuvonnan jälkeen meillä oli varattu pöytä ravintolaan, mutta koska aikaa oli vielä jonkin verran, pistäydyimme parhaan ystäväni kanssa vielä Hakaniemen torilla ja kauppahallissa ja kuljimme pitkin aurinkoista Hakaniemen rantaa. Rantaa pitkin kävellessä tuli sellainen tunne ihan kuin olisi ollut jossakin ulkomailla, ja mieleeni palasivat lapsuuden kesät Ranskassa. Kävellessämme muistelimme yhdessä mennyttä kesää ja suunnittelimme jo vähän tulevaa syksyäkin.



Seuraavaksi oli sitten siis vuorossa myöhäinen lounas ravintolassa, johon tulivat myös vanhempani sekä siskoni poikaystävänsä kanssa. Tällä kertaa en enää kyseistä tapahtumaa osannut edes jännittää, ainoastaan iloitsin mukavasta vaihtelusta arkilounaisiini. Ja ei, ruokani ei koostunut pelkästä salaatista, vaan tilasin kunon lämpimän ruoan kanaa ja söin annokseni loppuun ja itseni kylläiseksi asti. Syöminen sujuikin ihanan rennoissa tunnelmissa kuulumisia vaihdellen, sekä minulla tietysti viimeisiä synttärilahjojani availlen. Ruoka oli siis hyvää, tunnelma rento, mieli rauhallinen ja seura sitäkin parempaa. Mitä muuta voisikaan enää onnistuneelta ravintola-reissulta toivoa?




Syötyämme vatsamme täyteen lähdimmekin sitten hyvillä mielin kotia kohti, mutta matkalla poikkesimme vielä elokuvavuokraamon kautta. Sieltä valikoimme minulle ja äidille elokuvan illaksi, sekä tietysti suurista irtokarkkilaareista asiaan kuuluvat leffaeväät. Ilta kuluikin (unohduksestani huolimatta maittavat lihapullat syötyäni) sitten mukavasti sohvan nurkassa äidistäni niin kovin komeaa Richard Gereä seuraten karkkipussi kourassa ja ennen kaikkea hyvällä mielellä onnistuneesta ja kaikinpuolin jopa ne suuret odotukset ylittäneestä päivästä.


Ja mikä sitten oli tämän tarinan opetus? Olen aina ollut vakuuttunut sitä, että lapsuudessa, siihen kuuluvassa välittömyydessä ja hetkessä elämisessä on jotain säilyttämisen arvoista, sellaista, mistä meidän aikuitenkin kannattaa ottaa mallia. Ja syntymäpäivien oikea tunnelma on ehdottomasti yksi näitä asioista. Ja tämä päivä oli minulle mieluinen muistutus siitä, että onneksi ilman Mörköä se minultakin yhä luonnistuu!



<3: Ida

23 kommenttia:

  1. Kiitos vielä, oli mukavat juhlat ! <3 Onpas kauniita kuvia, etenkin tuo viimeinen !!! ((:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi rakas! Oli tärkeää saada viettää päivääni juuri Sinun kanssasi. Teitte päivästäni täydellisen! <3

      Poista
  2. p.s. ylläri toi jouskan kortti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika legenda jo toi Snoopy-kortti! :D Jouskan tavaramerkki ;)

      Poista
  3. Kirjoitustasi oli kiva lukea, se loi iloisen synttäritunnelman lukijoillekin.
    ”Olen aina ollut vakuuttunut sitä, että lapsuudessa, siihen kuuluvassa välittömyydessä ja hetkessä elämisessä on jotain säilyttämisen arvoista”. Tässä lauseessa Ida sanoit mielestäni suuren viisauden. Olitte ihanan elämää hehkuvia kuvissa niin sinä kuin ystäväsikin.
    Maija


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kauniista kommentistasi jälleen! On aina kiva lukea kommenttejasi, kun niistä huomaa, kuinka tarkasti ja huolella olet tekstini lukenut. Olen siitä otettu. Varmasti tuo viisauteni tämän asian suhteen on myös osa ammatinvalintaani.
      Iso lämmin halaus sinne suunnalle ja paljon valoisia auringonsäteitä näihin loppukesän päiviin! :)

      Poista
  4. Onnea, Kultaseni, vielä tästäkin tuutista! <3

    Todella ihana ja hieno päivä oli Sinulla eilen, ja tosi kauniita kuvia olet saanut muistoksi näpsittyä, puhumattakaan rennosta mukavasti soljuvasta tekstistäsi. Kiitos! Huomasin tuossa sivua alas scrollatessani, että "Tietoja minusta"-kohdassa olet vielä 23-vuotias... Rapistumisen uhallakin siihenhän voisi, vaikka ihan synttäriesi kunniaksi (ja yhden tarkkasilmäisen mieliksi), lisätä ne pari kriittistä vuotta... ;) Niin, ja tuon kosmetologin varsin "tahdikkaasti" valitun kommentin perusteella (hän ei ilmeisesti tiennyt, että juhlistit siellä juurikin neljännesvuosisataa...) täällä ruudun toisella puolenhan istuu varsinainen vanha pieru ruttukasvo-rusina! :D:D

    Sitten oleellisuuksiin. Palaan Maijan yllä olevaan sitaattiin:
    "Ja mikä sitten oli tämän tarinan opetus? Olen aina ollut vakuuttunut sitä, että lapsuudessa, siihen kuuluvassa välittömyydessä ja hetkessä elämisessä on jotain säilyttämisen arvoista, sellaista, mistä meidän aikuistenkin kannattaa ottaa mallia."

    Tiedätkös, Idaseni, meillä on ollut tänä viikonloppuna samat kuviot! Minäkin olen tänään saanut viettää synttäreitä, näet veljentyttäreni 5-vuotissynttäreitä. Ja hän siis oikeasti täytti juurikin ne 5 vuotta (tai täyttää, oikea juhlapäivä kun on vasta ensi viikolla)! Ja hän jos kuka elää niin hetkessä ja on niin suloinen ja iiiiiiiiihana, ettei sanat riitä... Hän sai lahjaksi mm. lasten matkalaukun ja oli sitä mieltä, että sitähän täytyisi oitis päästä kokeilemaan. Ja ilmoitti, että lähtisi siltä istumalta isoisälle yökylään. Ai, että miksi ei saisi? No, kun tänään ei sovi ja huomenna on päiväkoti ja asiasta täytyy sopia etukäteen jajaja... Tytöllä pettynyt ilme ja täyskäännös takaisin kotiovelle. Kyllä me aikuiset osaamme olla tylsiä! Tässä oli elävä esimerkki tältä kauniilta sunnuntai-päivältä lasten niin ihanasta välittömästä hetkessä elämisestä!

    Että ei muuta kuin: "hihnalle laukku, ja viimeinen kuppi naamaan..." Eikö?! Vielä me tästä lentoon lähdemme, Idaseni!

    Ja hautaamme Möröt ja rypyt ja rusinat yksikseen itkemään mullan alle... Tsappadadudatsappadadiidaduppa!

    Ihanaa alkavaa viikkoa Sinulle!

    <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ensinnäkin onnitteluista tätäkin kautta ystäväiseni!
      Ja kiitos myös huomautuksestasi, mitä tulee tuohon "esittelylaatikkoon". Täytyykin käydä se päivittämässä, kunhan vain jaksan ja ehdin (ja kun muistan, kuinka se kävikään....;))
      Aikuisuus VOI olla tylsää, mutta mielestäni sen ei kuitenkaan pidä sitä olla. Tehdään me ainakin myös aikuiselämästämme elämyksellinen. Enkä sillä tarkoita välttämättä mitään radikaaleja toimenpiteitä tai suurta ohjelmaa, vaan ihan sitäkin, että tekee sitä mistä nauttii ja iloitseen elämän pienistä onnenaiheista.
      Mielenkiintoisemman elämästä tekee myös mielestäni juuri tuo hetkeen heittäytyminen ja sen tuomiin tilaisuuksiin tarttuminen. Myös Mörön karkoittamiseen tämä on oiva keino. Toipumisen yksi merkki kun on mielestäni se, että aina kaikkea ei tarvitse suunnitella niin kauheasti etukäteen ja rutiineistaankin on joskus hyvä vähän irtaantua.
      Uskalletaan siis katsoa, mitä elämällä on meille tarjottavana ja tartutaan elämän meille tuomiin mahdollisuuksiin kiinni kaksin käsin!
      Ihanaa alkavaa viikkoa sinnekin! <3

      Poista
  5. Hei Ida!

    Aivan ihanaa että sait juhlia synttäreitäsi hyvillä mielin! Taas yksi osoitus siitä miten Mörön ääni on kohta pelkkä kuiskaus jota ei aina edes kuule! Ihanan kauneussession saitte viettää bestiksesi kanssa! Mitä tuohon iän näkymisen iholla tulee, täytyy näin "varttuneena" sanoa että eipä tuo haittaa, päinvastoin pienet rypyt ja varsinkin naururypyt kertovat omaa tarinaansa! Minusta jokainen nainen on kaunis juuri siinä iässä mitä kulloinkin on kaikkine ryppyineen! Joten älä todellakaan anna kosmetologin sanat kaihertaa mieltäsi, ethän? Vanheneminen on asennekysymys, ja täällä yksi rapistunut jota se ei haittaa, hih!

    Mahtavaa Ida että kykenit ravintolassa nauttimaan kunnon aterian ja senkin hyvillä mielin! Ja vielä kotonakin pystyit syömään karkkeineen! Hatunnoston arvoinen onnistuminen! Ei kukaan muu kuin toinen sairastunut voi käsittää miten paljon töitä joutuu tekemään ennen kuin moinen onnistuu! Ja sinä Ida olet todellakin töitä tehnyt! Puhumattakaan siitä, että siinä ohella kykenit nauttimaan myös seurasta! Veikkaan, että itsesi lisäksi ihan kaikki läsnäolijat iloitsivat suuresti siitä kun näkivät miten SINÄ iloitsit ja olit oma itsesi etkä Mörkö-Ida! Näin annoit myös heille lahjan vaikka sinun synttäreitäsi juhlittiinkin :)

    Halataan kun tavataan sinä kaunis ystäväni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja kiitos Sinullekin kommentistasi!
      Ensinnäkään älä huoli: kosmetologin kommentti ihon vanhenemisesta lähinnä huvitti minua, enkä tosiaankaan ole ryhtynyt mihinkän toimenpiteisiin asian suhteen :D Tämä ikä tuntuu minulle tällä hetkellä juuri siltä parhaalta, ja olen iloinen, jos myös näytän oman ikäiseltäni. Ja osittain siksi sitä vanhenemista oli varmasti niin mukava juhlistaakin.
      Parasta päivässäni kuitenkin oli ehdottomasti se, että tällainen "saavutus" ei enää ollut minulle enää suuri stressin tai tsemppauamis tulos, vaan todella mieluisaa vaihtelua, josta nautin ravintolareissuineen, hemmotteluineen ja karkkeineen kaikkineen. Ehkäpä sekin kertoo edistymisestäni.
      Tuntuu silti todella hyvältä, että Sinä todella tunnut ymmärtävän sen, millaista edistymistä tämä on vaatinut ja miten pitkä tie on täytynyt kulkea saavuttaakseni tämän pisteen. Se on sitä vertaistukea parhaimmillaan. Kuten sanotaan, jaettu ilo on kaksinkertainen, ja tämän blogini kautta olen todella sen saanut huomata. :)
      Halaus Sinullekin Kaunotar! <3

      Poista
  6. Sinun päiväsi kuullosti ihanalta! Ja pyh kosmetologille ja ikäpuheille, tai sitten täällä liittyy joukkoon taas yksi rupsahtanut ;) Tosin saksan opettajani aikanaan lukiossa hoki, että 17-vuotta ja nainen kauneimmillaan, että onnea vain rupsahduksille, kun iloitsimme 18-vuotis päivistämme. Mutta eiköhän se ole niin kuin tuossa jo aiemminkin on sanottu, kauneimmillaan on juuri tällä hetkellä, se on asennetta - ryppyineenkin :)

    Luin tänään itse asiassa sun blogin vanhoja tekstejä ja mietin, kuinka paljon onkaan tapahtunut loppuviimein lyhyessä ajassa. Vielä tammikuussa tekstejä kirjoitti kuin toinen ihminen, tai ainakin elämäntilanteeltaan toinen. Uskomattoman matkan olet käynyt ja juhlapäiväsi on taas yksi iso esimerkki siitä. Olet varmaan monta kertaa kirjoittanutkin, mutta kysyn nyt vielä, osaatko kertoa, mikä tai mitkä olivat ne viimeiset pisarat, jotka saivat sinut lähtemään tälle tielle? Vai tuleeko sitä tunnetta tai mitään muutakaan?

    Haluaisitko muuten laittaa tänne blogiin niiden sienilihapullien ohjeen? Josko vaikka saisi itsekin kokeiltua jotain uutta :)

    Ihanaa Syksyä KAUNIS Ida <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jen! Paljon kiitoksia Sinulle kommentistasi! Se sai minut todella hyvälle mielelle, kun puhuit edistymisestäni. Itse kun tässä samassa suossa tarpoessa välillä unohtaa sen, mistä on tullut eikä huomaa muutosta samalla tavalla, kun on ikään kuin liian lähellä. Olen kyllä yrittänyt opetella armeliaisuutta ja kärsivällisyyttä myös itseni suhteen tässä asiassa. Toipuminen kun ei käy sormia napsauttamalla. Ja se, ettei ole vielä perillä, ei tarkoita sitä, etteikö olisi jo matkalla ja jotain saavuttanut. Muistathan Sinäkin tämän?
      Mietin myös pitkään, mitä vastaisin Sinulle mitä tulee tuohon toipumiseen motivoiviin asioihin ja niihin tekijöihin, mitkä saivat minut päättämään lähteä toipumisen polulle. Asia kun ei ole edes omassa mielessäni ihan yksinkertainen. Tiedän, että joillekin tulee jonkinlainen kerta naksahdus paranemisen suhteen, minä en ole sellaista ainakaan vielä kokenut. Itse ajattelen omalta kohdaltani, että vaikka nyt viime aikoina minulle onkin tapahtunut paljon sellaista muutosta, jonka myös muut ovat huomanneet ja tunnustaneet, on valmistautuminen tuohon muutokseen ollut paljon pidempi prosessi. Silloinkin, kun joidenkin mielestä jumitin paikoillani, tein kuitenkin paljon henkistä työtä, ja rakensin luottamusta hoitoon, kypsyttelin ajatusta sairaudesta luopumiseen ja niin edelleen. Ihan ensimmäinen askel olikin juuri halu parantua, mutta luottamus hoitoon tuli vasta myöhemmin ja luottamus omiin voimiini vielä myöhemmin, kuten olen kirjoittanut. Nämä kaikki ovat olleet edellytyksiä sille, että toipumiseni on voinut alkaa. Suurin muutos itse asiassa onkin viime aikoina ollut nähdäkseni nyt juuri se, että olen oppinut luottamaan itseeni, omaan pystymiseeni ja omiin voimiini. Toisin sanoen uskallan kyseenalaista Mörön käskyjä, tehdä niitä vastaan enkä tunne itseäni niin pieneksi ja heikoksi sen edessä. Näistä asioista olet voinut lukea muun muassa tekstesitäni, joissa kerron oman vastuuni kasvamisesta ja sen mahdollistaneista tekijöistä, mutta motivaatiosta ajattelin kirjoittaa vielä erillisin postauksen, jossa saattaa tulla myös lisää selvennystä asiaan.
      Niin ja ne sienilihapullat. Olen tehnyt niitä niinkin yksinkertaisesti, että olen paistanut sipuli- ja sienisilppua (olen käyttänyt tuoreita herkkusieniä) hieman pannulla ja yhdistänyt ne sitten jauhelihaan, muotoillut pyöryköitä ja pistänyt uuniin 200 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi. Todella helppo ja hyvää, suosittelen! :)
      Ihanaa syksyä myös Sinulle KAUNIS Jen! Tuokoon syksy tullessaan Sinulle toivoa, elämäntäytteisiä päivä ja luottamusta itseesi ja omiin voimiisi! Olet Ihana. <3

      Poista
    2. Niin ja lihapullat voi tietysti maustaa mieleisikseen. itse olen maustanut jauhelihan suolalla, pippurilla ja tuoreella persiljalla. :)

      Poista
    3. Kiitos vastauksesta molempiin aiheisiin:)

      Odotan jo kovasti motivaatiopostaustasi (älä tosin ota siitä paineita!) ja etenkin täytyy sanoa, että tekstistäsi, jossa kerrot aseitasi Mörköä vastaan, on tullut minulle todella tärkeä. Ja siinä missä teksteistä saa ajatusta siitä, mitä voi (ja pitää) tehdä toisin, olen myös kiitollinen siitä, että olet sanoittanut jotain sellaisia asioita, mitä en itse ole osannut sanoiksi pukea. Ja jotka kuitenkin monella tavalla ajateltuna ovat niitä etappeja, joita tarvitaan, jos tästä joskus aikoo selvitä, vaikka ne välillä kipeää tekevätkin.

      En taas osaa oikein sanoa kaikkea, mitä ajatuksissa pyörii, mutta tiivistäen, KIITOS <3

      Poista
    4. Voi KIITOS Ihana Jen kauniista sanoistasi! <3

      Poista
  7. Ihana päivä sinulla takana ja sinä jos kuka olet juhlasi ansainnut, vaikkakin hieman viiveellä. Lapsena sitä odotti synytmäpäiviään ihan inotpiukeana ja pakko myöntää, että vanhemmiten sitä, ainakin yrittää, esittää viilipyttyä ja olla innostumatta, mutta kyllä sitä sisimmässään aina odottaa ja miettii, kuka mahtaa sen päivän muistaa. ;D
    Todellista hemmottelua kaipaa aina välillä ja nyt, kun siitä osaat nauttia, tuntuu se varmasti monin verroin nautittavammalta. Kaunis sää, kiertely kaupungilla ja vielä perheen parissa ravintolassa syöminen, sanalla sanoen ihanaa!
    Ja kaiken kyllä kruunasi se, että mörkö pysyi hiljaa. Pelkästään erilainen päiväjärjestys olisi voinut aiheuttaa paniikin, mutta ei, olet nyt sellaisen yläpuolella. Niin hienoa työtä olet toipumisesi eteen tehnyt, että juhlat tulivat juuri sopivaan saumaan. Ja samanlaisia jatkossakin, eiks je? ;)
    Onnittelut nousemisesta meidän neljännesvuosisadan saavuttaneiden joukkoon ja ihanaa alkanutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinullekin kommentistasi ja onnitteluistasi Ihana Nell! Tuo päivä todella oli ikimuistoinen ja nautinnollinen. Mutta kuten kirjoitit, se ei olisi onnistunut ilman sitä, että hetkeksi luovuin tutusta ja turvallisesta päiväohjelmastani ja -järjestyksestäni. Ja ei, tämä "erilainen" päiväni ei aiheuttanut minulle enää ahdistusta, ja sain todellakin huomata sen, kuinka tutuista rutiineista poikkeaminen ei maailmaani kaatanut. Eikä se kaada Sinullakaan, kun uskallat vain tarttua niihin elämän tarjoamiin mahdollisuuksiin. Jatketaan siis yhdessä eteenpäin, kohti ELÄMÄN voiton juhlimista! Haleja, voimia ja tsemppejä Sinulle tsempparini Ihanainen! <3

      Poista
  8. Hei vielä!
    Minkin voisi ottaa noiden sienilihapullien reseptin, kuulostaa niin hyvältä!

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kirjoittelinkin tuossa reseptin kaikessa yksinkertaisuudessaan Jen'lle, eli siitä saat sen halutessasi. Hyvä resepti, jos haluaa nopeasti hyvää pienellä vaivalla, eli suosittelen myös Sinua kokeilemaan! :)

      Poista
  9. hei, haluaisitko tehdä ruokapäiväkirjan tapaisen postauksen? ja minua kiinnostaisi tietää mitkä ovat sinun haasteet ateriasuunnitelmassa, mikäli vain haluat jakaa niitä... Koen että olen melko samanlaisessa tilanteessa kanssasi parantumisen suhteen ja saan sinulta paljon vertaistukea:)
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja Kiitos kommentistasi ja postaustoiveestasi! Mietiskelen asiaa, mutta en luultavasti tee tarkkaa tekstiä päivän syömisistäni tai ruokapäiväkirjaa, sillä vierastan syömishäiriöisten tarvetta vertailla syömisiään toisten syömisiin, ja näen tämän riskinä. Tämä vertailu ei nimittäin ole nähdäkseni pelkästään positiivinen asia, vaan usein ruokkii sairautta. Lisäksi ei tällainen vertailu oikeastaan yleensä ole edes järkevää siinä mielessä, että jokaisen energiantarve ja eämäntilanne on kuitenkin yksilöllinen.
      Ateriasuunnitelmastani ja siihen liittyvistä haasteista olen kuitenkin kirjoittanut aikaisemminkin. Löydät aiheesta otsikolla "Ateriasuunnitelma" huhtikuulta. (http://idaelina.blogspot.fi/2013/04/ateriasuunnitelmani.html ). Lisäksi olen käsitellyt ateriasuunnitelman merkitystä tekstissäni "Ateriasuunnitelma toistaiseksi tarpeellinen kainalosauva" maaliskuussa ( http://idaelina.blogspot.fi/2013/03/ateriasuunnitelmatoistaiseksi.html ) Toivottavasti niistä löytyisi vastauksia joihinkin kysymyksiisi! Suunnitelmaani on tullut joitakin lisäyksiä (esimerkiksi leipä lisukkeineen aamupäivän välipalalle), mutta perusrakenne on pysynyt samana.
      Tekstissäni kerron myös haasteistani liittyen eri aterioihin. Suurin haasteeni tällä hetkellä on nähdäkseni energiapitoiset juomat, joka tarkoittaa minun suunnitelmassani tuota maitoa. Lisäksi rasvakammoni on ollut, ja on yhä, voimakas, mutta viimeaikoina olen tullut tässä asiassa huomattavasti eteenpäin ottamalla esimerkiksi lohen ruokavaliooni. Haasteitani ruokavaliooni liittyen voisin toki pohtia uudemmassakin tekstissä lisää, pistetään siis tämä harkintaan! :)
      Tsemppiä Sinulle! Toivottavasti saat blogistani kuitenkin muussa muodossa hakemaasi vertaistukea, vaikka aivan kaikkia toiveita ihan haluamassasi muodossa en ehkä pystykään toteuttamaan. :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi ja ymmärrän täysin kantasi:)! On hienoa että pystyt pitämään omien mielipiteitesi puolen ja perustella ne hyvin:)
      Kurkkaan noita aikaisempia postauksia, on varmaan päässyt unohtumaan!
      Kiitos!

      Poista
    3. Kiitos, että ymmärrät! :) Voimia <3

      Poista