lauantai 6. elokuuta 2016

Muistoja Itä-Suomesta, osa1

Heinäkuussa perheemme yhteisellä lomaviikolla teimme yhdessä Ihanan reissun Itä-Suomeen. Ajoimme Salmelan taidekeskuksen kautta Savonlinnaan, ja yövyimme Kerimäellä. Seuraavana päivänä jatkoimme Imatralle, josta ajoimme Lappeenrannan kautta kotiin. Kaikkinensa tuo kierros oli kolmen päivän pituinen, mutta todella tuntui pidemmältäkin lomailulta. Nyt hieman kuvia ja terveisiä Salmelasta ja Savonlinnasta.



Täytyy myöntää, että niin paljon kuin haluiaisinkin tukea taiteilijoita, harvoin jaksan katsoa tauluja toisensa perään tylsässä hallissa. Taide on minulle aina kokonaisvaltainen elämys, jonka tavoittamiseksi tarvitsen enemmän. Salmelan taidekeskus koostuu parista pienestä huvilasta, apteekkarin talosta ja vanhasta navettarakennuksesta, joihin on sijoitettu seinille taidetta. Paikka on viehättävällä paikalla järven rannalla, ja sillä on om laituri ja pieni hyvinhoidettu puutarha.Tänä vuonna taide kiinnosti erityisesti, sillä melkein-tunnen erään taiteilijoista henkilökohtaisesti.






Taide-elämystä sulattelimme paikan ravintolan "flyygeli-buffetissa", joka koostui pääosin erilaisista salaatti- ja kalavaihtoehdoista. Raaka-aineet tulivat lähitiloilta ja olivat todella laadukkaita. Huvitusta aiheutti vain hieman jälkiruoka-annokseni kokoamiseni, kiisseliäni kun ei meinannut löytyä vaniljavaahtoni alta.




Savonlinnaan tulimme illansuussa, ja ehdimme juuri vielä istahtaa munkkipossuille ja karjalanpiirakoille torille. Savonlinnan rantatie on Savonlinnassa kauneinta. Se alkaa torilta, ja vie kuuluisaan Olavinlinnaan, jossa juuri oli myös oopperaesitys alkamassa. Järven rannalla on lukuisia veneitä, muutama pieni terassiravintola ja tietysti pikkukakkosen leikkipuisto.






Kerimäellä yövyimme hieman majatalotyylisessä, mutta hyvätasoisessa hyvinvointihotellissa, ja ajamiseen jo tältä päivältä kyllässtyneinä myös söimme illallisen hotellin ravintolassa. Monipuolisen aamiaisen tankattuamme lähdimme Kerimäen kirkolle, mutta ainoastaan äitini, joka sulautui niin hyvin konsertin soittokuntaan, pääsi sisälle asti. Sitten jatkoimme jälleen kohti Savonlinnaa ja sen toria.








Pienten paikkojen keskeiset torit ja niiden tunnelma jaksavat viehättää minua kerta toisensa jälkeen. Marjamyyjiä, käsitöitä, kukkia ja leivonnaisia... Siskoni löysi kateutta herättävän vaaleanpunaisen nahkalaukun, itse ostin turkoosit korvakorut, joita myi korutaiteilijan eläkkeellä oleva herrasmies, ja lakkahilloa.






Torilta jatkoimme Olavinlinnaan kierrokselle. Sen portaat ylös torniin eivät kyllä olleet sellaiset, että niitä ei ihan hirveässä kiireessä tai hädässä olisi mielellään juossut. Maisemat olivat kuitenkin hienot ja oli mukava päästä kurkistamaan näin vähän oopperajuhlien kulisseihinkin. Lounaaksi söimme paistetuja muikkuja ja ahven-lohikeittoa sataman laivaravintolassa, ja sen jälkeen matkamme jatkuikin kohti Imatraa. Imatran ja Lappeenrannan pysähdyksistä kerron sitten toisella kertaa enemmän.



Nyt mukavaa loppukesää ja kauniita muistoja, Ihanat!
<3: Ida

2 kommenttia:

  1. Jestas, kun oletkin reissannut! Oletko ehtinyt kotosalla olla ollenkaan? :D Upeita kuvia ja kyllä taide kauniissa miljöössä on aina elähdyttävämpää kuin ankeassa hallissa. Jatkoa odotellessa, mukavaa viikonalkua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä oli kieltämättä tällainen reissu-loma. Mutta toki kotostellakin ehdin, ja nyt sitten varmasti enemmän arki-iltaisin etenkin syksyn pimeyden taas koittaessa :) Mukavaa sekin, mutta nyt nautitaan vielä tästä loppukesästä... Kivoja hetkiä! <3

      Poista