torstai 21. heinäkuuta 2016

Kuvia ja tunnelmia Porvoosta


Ihana, ihana Porvoo! Jokakesäinen retkikohteemme, jonka idylli viehättää aina kerta toisensa jälkeen.



Porvoon tori on juuri niitä pikkukaupungin ihastuttavia paikkoja, joissa ei oikeastaan ole mitään erikoista, mutta silti se on niin erityinen. Jätski maistuu sen kiskalta aina piirun verran paremmilta, ja marjat houkuttelevat maistamaan. Torikahviossa juodaan kahvia pahvimukeista ja munkkitahraa sormet ihan sokeriin. Aurinko paistaa ainakin melkein aina, ja nytkin saimme sen melkein tallennetuksi kameralle.





Vanha kaupunki on täynnä pieni sisustusliikkeitä ja yksilöllisiä vaatteita myyviä putiikkeja. Minun ja siskoni lemppariliike on tietysti Riimikko, pieni vahanaikainen lelukauppa, jossa voi ihastella suuria puisia nukkekoteja, joista jokainen pikkutyttö on haaveillut ja ihmetellä nykylapsista vähän tylsiäkin pehmoeläimiä ja värikkäitä leikkiruokia. Postikorttiteline on täynnä satukirjojen kuvituksia.



Jatkaessamme pitkin mukulakiviä vanhan kaupungin päähän aukeaa toinen markkinapaikka, jossa myydään usein koruja. Minä ihastelin hopeisia nilkkaketjuja. Kävimme myös veden tuntumassa, ja kiipesimmepä mäen päällekin katsomaan Porvoon vanhaa kirkkoa, jossa olivat juuri häät alkamassa.


Tälläkertaa ostokseni olivat hyvin herkkupainotteisia. Vanhassa kaupungissa on ihana teekauppa, josta saa myös makukahveja, kastikkeita, suklaata ja muita luomutuotteita. Itse ostin mysliä kokeiluun, siemenpuuroa ja vadelmaista makukahvia, niin ja teetä tietysti. Päätin samalla tehdä herkkumysliä kotona taas itsekin.
Lounasta nautimme vanhan kaupungin varmasti suosituimmassa lounaspaikassa, pienen kotiruokaa tarjoavan ravintolan terassilla. Itse valitsin lohikeiton, joka maistui konstailemattomuudellaan. Miksi kaiken pitää nykyään olla niin tuotua tai superia?

Lopuksi oli vielä käytävä tietysti Runebergin tehtaanmyymälässä ostamassa tuliaiset (itselle) kotiin. Tällä kertaa ihastuin tuoreeseen minttutryffeliin, jota lähti pieni pussi kotiin.

Rentouttava kesäpäivä parhaimmillaan!

<3: Ida

7 kommenttia:

  1. Pirteä uudistus blogissa ja uusi kuvaus kuvaa sua osuvasti ! <3

    VastaaPoista
  2. Ihanan raikas uusi ulkoasu, sinun näköisesi. :) Kuten myös perinteinen Porvoon reissu. Tuo kaupunki vain on aina yhtä kaunis. Pitäisi harrastaa enemmänkin kotimaanmatkailua ja kurvata visiitille. :D Aurinkoisia lomapäiviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mennään vaikka ensi kesänä yhdessä käymään, jos haluat, täältä sinne piipahtaa bussillakin nopeasti :)
      Aurinkoisia ja mukavan leppoisia lomapäiviä sinnekin! <3

      Poista
    2. Mahtavaa, pistetään korvan taakse, ensi kesää odotellessa. :D

      Poista
  3. Uudistus on onnistunut. Otin sinusta esimerkkiä ja tein tänään oman reissun Porvooseen. Äitini suku on Porvoosta, ratsastin siellä aikoinaan ja meillä on mökki siellä, joten paikka on rakas ja tuttu. Joten heti ensiksi Kokonniemeen talleille sitten Vanhaan Kaupunkiin ja torille. Totta ettei Porvoossa ole juuri mitään "tekemistä" tai "nähtävyyksiä" mutta se idylli ja tunnelma on rauhallinen. Pikkuputiikit ihastuttivat, vaikka hinta kirpaisi tuotteilla, ei tullut ostoksia. Sen sijaan onnistuin anoreksia mörön selättämisellä; kävin Brunbergilla ja onnistuin syömään lakun monen vuoden jälkeen! Tuli niin onnistunut olo! Sori jos kehuskelen....Otitko itse maistiaisia? Ja oletko aikaisemmin Porvoossa käynyt? -Minnie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa onnistuneelta Sinunkin reissusi! :) Porvoon maisemissa on varmasti ratsastella :) Itse en ole siellä talleilla koskaan käynyt, Porvoon-retki taas on ollut lähes jokakesäinen perinteemme.
      Ja kehuskele vain rauhassa, juuri tuollaisista pienistä onnistumisista ja niiden isosta kehumisesta minunkin toipumispolkuni rakentui, kuten täältä blogistakin on saatu huomata ;) Pienien askelien henkinen merkitys on aina suurempi, ja kun niitä pieniä askeleita kertyy tarpeeksi, eräänä päivänä Sinunkaan ei tarvitse enää taistella eikä ole enää mitään mitä selättää. :)
      Mukavaa kesän jatkoa! <3

      Poista