perjantai 24. huhtikuuta 2015

Sieni-lihapullat

Tämä resepti on jo melko vanha, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan aina yhtä toimiva!
Minulta onkin jo kyselty tätä reseptiä pariin otteeseen, joten olkpaas hyvät, tässä siis oma muunnelmani perinteisistä lihapullista.

Näitä tarvitset (n. 4 annosta)
400 g (naudan)jauhelihaa 
1 sipuli
200 g tuoreita herkkusieniä
n. 1/2 dl-1 dl korppujauhoja
pari dl vettä
suolaa, pippuria maun mukaan

Tee näin:
1. Laita korppujauhot turpoamaan veteen.
2. silppua sipuli, puhdista ja hienonna herkkusienet.
3. Lisää jauheliha, sipulisilppu ja hienonnetut sienet korppujauhoseokseen. Halutessasi voit paistaa hetken sipuli-sienisilppua ensin pannulla.
4. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile kostutetuin käsin pyöryköiksi.
5. Paista 200-225 asteisessa uunissa 10-20 minuuttia lihapullien koosta riippuen.




<3: Ida

Ps. Halutessasi voit korvata sienet esim feta/aura-jusutolla. Jättämällä sienet pois saat reseptistä tavallisia lihapullia.

10 kommenttia:

  1. Hei Ida!
    Taidankin seuraavaksi kokeilla tämän reseptin mukaan! Nyt olen kahdesti tehnyt lihapullia (hyvä minä!) ja sekaan laittanut sipulikeittoa. On siis aika kokeilla tehdä ihan kokonaan itse :) Ensi viikolla siihen on hyvä sauma kun veli ehkä tulee kylään ja pakkasessa onkin valmiiksi tuon verran jauhelihaa. Ettei vain veli pyörry kun näkee MINUN tekevän ruokaa! :DDD

    Olisi tosi mukavaa tehdä sinun kanssasi joskus yhdessä ruokaa! Mitä olet mieltä?

    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina! Ruoanlaitto on kyllä sellainen taito, että siinä kehittyy ja oppii tehdessä, ja sen voi aloittaa koska vaan! :) Minä olen siitä hyvä esimerkki.
      Hyvä idea tuo yhdessä kokkailu! Pitää ehottomasti kokeilla joku päivä! Lisää yhteistä puuhaa meille, en pistä pahitteeksi ;)
      Halauksia, Ystävä <3

      Poista
  2. Oi näyttää hyvältä!! :) Täytyis itekkin kokeilla !

    VastaaPoista
  3. Tosiaan, taitaa kuulua suosikkiresepteihisi! :) Olen muistavinani blogisi alkuajoista, että juurikin nuo sieni-lihapullat olivat niitä ihan ensimmäisiä kokeilemiasi omia kokkailuja. :)

    Mukavaa viikonloppua ja alkavaa vappu-viikkoa Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, oikeassa olet jälleen Ystäväiseni, nämä lihapullat olivat ensimmäisiä omia kokkailujani ja kokeilujani. Nyt repertuaari on laajentunut aika tavalla, mutta tämä oma klassissoni säilyy yhä suosikeissani :)
      Mukavaa viikonoppua ja hyvää vappu-viikkoa Sinullekin ja paljon auringosäteitä! <3

      Poista
  4. Onpa mukava lukea vaihteeksi myös reseptejä blogissasi. Ja tuo lihapullaohje sopii tänne kuin nakutettu, niin monta kertaa olemme niistä pääseet lukemaan. :) Oikein ihanaa viikonlopunjatkoa ihana Ida! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell, kiva, että tykkäsit! Aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua ja monta ystävänhalausta! <3

      Poista
  5. Kuullostaa kyllä testaamisen arvoisilta! En olekaan koskaan käyttänyt tuoreita herkkusieniä missään, vain niitä purkkiversioita, että varmaan "pikkaisen" erilaiset :) Muutenkin viimeteksteistä on taas tullut hyvälle mielelle puolestasi!

    Haluaisitko muuten jossain tekstissä kertoa harjoittelustasi, tai miten ylipäätään "työarkeen" sopeutuminen on sujunut ja miltä se on tuntunut ja ihan vaikka käytännön juttuja, miten olet tämän toteuttanut (lähinnä ruokailut)? Se vielä, mikä tuli silloin mieleeni, kun mainitsit harjoittelustasi ja siihen liittyvistä paineista... En muistaakseni silloin kommentoinut, mutta jotenkin haluaisin rohkaista vielä tässäkin kohtaa, että muistathan, että olet opiskelijana, ja opiskelijalla on vielä entistä enemmän lupa kysellä, olla epävarma, oppia ja opetella!
    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jen! Kiitos, kiva, kun tulit kommentoimaan!:)
      Kannattaa ehdottomasti testata, itse en niistä tölkkisienisä niin välitä, mutta tuoreita käytän paljonkin ruoanlaitossa, sillä sienet ovat herkkuani.
      Varmaan ainakin jossain muodossa palaan harjoitteluuni täällä blogin puolella,mutta voin tässä kertoa, että kaikki on sujunu niin hyvin, että olen jopa yllättänyt itseni! :) Ruokailut olen järjestänyt siten, että syön silloin kun lapsetkin lasten auttamisen ohella ja silloin kun sattuu olemaan aikaa, eli on siihen sopiva väli. Eli lapset ja työtehtävät edellä ja sen mukaan järjestänyt omat ruokailuni.Ei varmasti olisi oltut tuokaan aina mahdollista...
      Oikein hauskaa ja herkullista vappupäivää Sinulle!<3

      Poista