perjantai 13. maaliskuuta 2015

Energiaa uudesta harrastuksesta

Helmikuu toi tullessan minulle mukavia ja virkistäviä uusia tuulia harrastusrintamalle! Tutustuin nimittäin peräti kahteen uuteen harrastukseen, joista uskon saavani pitkäaikaiset harrastukset, niin omilta noista molemmat tuntuivat. Toisen osalta saatte odottaa vielä hieman, mutta tässä kerron ensimmäisestä uudesta harrastuksestani.

Muutama viikko sitten tiistaina olin kirkkokuoron koelauluissa, ja näköjään ihmeiden aika ei ole ohi, sillä minut hyväksyttiin kuoroon. Kanttori kehui lauluani "todella puhtaaksi". Jos tämä pitää ollenkaan paikkaansa, on siskoni vähintäänkin seuraava Voice of Finland, sillä perheemme laululahjat ovat jakaantuneet 90 %:sti hänelle.

Vaikka tiedän, etten ole mikään erityisen hyvä laulaja, olen aina nauttinut nimenomaa yhteislaulusta. Muistan, kuinka rippikoulussa lauloimme Parhaan Ystäväni kanssa innokkaina virsiä kehittäen omia tanssiliikkeitä niiden höysteeksi. Tanssiliikkeet ovat ehkä virsien yhteydessä jääneet, mutta innostus laulamiseen toisten kanssa on säilynyt.

Olen myös aina nauttinut esiintymisestä, ja lähes poikkeuksetta minut nähtiinkin kouluaikanani näytelmien päätähtenä. Joskus harkitsin jopa teatterikorkeaan pyrkimistä, mutta hylkäsin ajatuksen, koska olen niin" jalat maassa"-tyyppiä, että halusin turvallisen toimeentulon. Lisäksi ymmräsin, että vaikka nautinkin teatterilavoista, ei se riittäisi vielä tuohon himoittuun korkeakouluun pääsyyn.

Ymmärsin myös, että ammattimainen esiintyminen voisi viedä esiintymisen palostani jotakin minulle todella tärkeää ja oleellista: sen rennon innostuksen kipinän. Sen ilon, joka vain todellinen vaapavalitnainen harrastus voi tarjota.

Nyt ensimmäiset kuoroharjoitukset ovat jo tuoneet minulle kokonaisvaltaista hyvää oloa, kun koko keho pääsee työskentelemään ja hengitys virtaa. Kaunis musiikki soi taustalla ja ympärillä on monta hymyilevää ihmistä. Miten vapauttavaa! Parin tunnin laulamisen jälkeen keho tuntee saaneen ihan uudella tapaa energiaa -ja niin myös mieli!

Vaikka en olekaan mitenkään erityisen uskovainen, on kuitenkin uskoni ollut minulle aina tärkeä. Olen jo nuoresta pitäen ollut mukana seurakunnan toiminnassa esimerkiksi ohjaamalla lasten ja nuorten kerhoja.Seurakunta on yhteisö, johon minun on tärkeä kuulua.

Olin siis kiitollinen ja iloinen, että minut hyväksyttiin kirkkokuoroon. Harjoituksia kuorollamme on pari tuntia viikossa, lisäksi muutama pidempi päiväleiri ja esiinnymme seurakunnan tilaisuuksissa.

Uskon, että kuoron harjoitukset tarjoavat minulle mukavaa yhdessä oloa ja kivaa ajanvietettä. Se tuo hyvää oloa niin koko keholle kuin mielellekin. Se on minulle myös keino päästä osallistumaan taas seurakunnan vapaaehtoistoimintaan. Sekä tietysti vastata siihen innostuksen kipinään, jota esiintyminen minussa synnyttää.



<3: Ida

7 kommenttia:

  1. Paljon onnea kuoroon pääsystä! Olet vain turhan vaatimaton koskien laululahjojasi, kulje pää pystyssä ja ylpeänä siitä mitä osaat. Nauti yhteisöllisyydestä ja laulun voimasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! :) Kyllä minä, lauluääne(ttömyyde)stä huolimatta annan äänen kuorossa kuulua selkä suorana :D Ja eihän sitä kaikessa mitä tekee pidä ollakaan niin hyvä :)
      Mukavia keväisiä hetkiä sinne, Selviytyjä toivottelee eräs Sinusta hirmuisen ylpeä <3

      Poista
  2. Oi, laulaminen on kivaa! :) Vaikkakin sitten vain siellä kylpyköörissä, johon erään taiteelliset taidot nippanappa riittävät... ;) Ja mikä ettet vielä joskus metsästäisi itsellesi jostain gospelkuoroakin, niin pääsisit nostalgisessa riparihengessä heiluttelemaan peppuakin, niiden useimmiten niin iloisten ja svengaavien gospelien tahdissa?!

    Mutta ehkäpä seuraava aluevaltauksesi harrastusten saralla voisikin olla jokin harrastelijateatteri, vaikkapa kesäteatterin muodossa! Ajatteles: kaikki lempparielementit kohdillaan: kesä+teatteri+estradit! Säilyisi siinä kipinä ja palokin, kun olisi vain sesonkiluonteista ajanvietettä (juu, toki ne suunnittelut & harkat varastaisivat aikaa myös sesongin ulkopuolelta, mutta ehken kuitenkin sillein passelisti, kun ottaisi projektit rennosti ja pilke silmäkulmassa, kuten kesäteatterille sopii...)

    Sointuisaa kevättä kuorolaiselle! :)
    (Ja toivotaan, että se hurjapäämeteorologien ensi viikon loppupuolelle uhkaama takatalvi jää lyhytaikaiseksi ilmiöksi, jos on tullakseen...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Andrea! Tuo kesäteatteri voisi olla joku vuosi ihan kiva harrastus, kun siihen löytyy aikaa ja tilaisuus :)
      Voi että, täällä ainaki sää hellii meitä kevään ja auringon rakastajia niin, että... Lähetän kaikista voimannuttavimmat auringonsäteet sinne suunalle! <3

      Poista
  3. Ihana kuulla että olet löytänyt uuden harrastuksen! :) Uskon että sinulla on kaunis ääni kun tuonne kuoroonkin pääsit, onnittelut! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pinja! On ollut kiva lukea, kuinka Sinäkin olet löytänyt Sinulle mieluisaa ajanvietettä ja mukavia harrastuksia! :) Ne tuovat piristävää energiaa arkeen, kunhan muistaa myös levon, eikö? Mukavia hetkiä siis harrastuksiesi parissa myös Sinulle! <3

      Poista
    2. Juu, muistan levätäkkin :) Käyn kerran viikossa siellä baletissa vaikka oishan se kivaa käydä siellä useamminkin! Harmillisesti vaan ei ole vielä tarpeeksi innokkaita osallistujia toiseen tuntiin mutta ehkä sitten myöhemmin :)

      Poista