torstai 1. tammikuuta 2015

Jotakin uutta uudelle vuodelle

Minulta pyydetään aina ajoittain ruoka-aiheisia tekstejä ja kuvia. Olen kuitenkin useimmiten rajannut ne pois blogistani, sillä olen kokenut sen vain sairaalloiseksi tavaksi tirkistellä toisen syömisiä ja vertailla niitä anoreksian märäämänä omiin. Olen ajatellut, että nämä saattaisivat jopa haitallisesti lietsoa sairautta, mitä en tietenkään tahdo.

Nyt olen kuitenkin toipumiseni edetessä ja asiaa ajateltuani alkanut näkemään myös kolikon toisen puolen. Sen, kuinka terveellisen, monipuolisen ja ennen  kaikkea itselle riittävän ruokailun mallin antaminen voisi parhaillaan jopa tukea jotakin teistä sairauden kanssa kamppailevia.

Ruoka on ollut ja on yhä myös iso osa paranemistarinaani. Suhtautumiseni ruokaan ja syömiseen on kääntynyt monen mutkan kautta tyydyttömättömästä himosta, vihasta hengen pelastavaksi mielihyväksi ja vihdoin normaaliksi osaksi päivittäistä arkeani.

Vaikka ruoka ei enää näyttelekään samnlaista eikä yhtä valtaisaa osaa elämässäni, on sillä kuitenkin tärkeä paikka siinä. Eräs lempiharrastuksistani kotosalla on kokkailu, ja teen itseni lisäksi ruokaa myös papalleni ainakin viikottain. Lisäksi tykkään ilahduttaa erityisesti merkkipäivinä läheisiäni leipomuksillani ja pienillä ruokalahjoilla.

Toisaalta myös minun arkeni on silloin tällöin hektistä, ja turvaudun niihin pakaste- ja kylmäaltaiden valmispöperöihin, enkä näe siinäkään mitään pahaa. Itse asiassa olen oppinut niistäkin poimimaan ne omat lempparini, vaikka tykkään myös kokeilla uusia makuja yhä enemmän. Parhaimmillaan se tarjoaa kuin tutkimusmatkan.

Nautin myös herkuttelusta, ja ruoka on yhä tärkeä, vaikka ei suinkaan ainoa, nautinnon lähde elämässäni. Hyvän leffan seuraksi kuuluvat ehdottomasti irtokarkit tai jäätelö. Nautin ystävieni kanssa kahvittelusta kera jotakin makeaa, ja ravintolaillallisista perheeni parissa.

Tätä kaikkea haluankin nyt tarjota teille rakkaat blogini lukijat tänä vuonna: 2015:  parhaat reseptikokeiluni omista lemppariresepteistäni, joita aivan jokainen teistä varmasti osaa toteuttaa myös siellä kotona, valmisruokien aatelia ja parhaita herkkujani vinkeiksi kauppareissuille, ajatuksia suhtautumisestani ruokaan ja sen muuttumisesta ja ehkäpä jokusen ruokapäiväkirjankin. Mahdollisimman paljon omia kuviani hyödyntäen. Nämä kaikki otsikon alla: "kurkistus jääkaappiinii".

Niin, ja mitä tulee siihen tirkistelyyn. Sitäpä taitaa tämä bloggailu nimenomaan olla. Tirkistelyä toisen elämään, ja ei siinäkään ole lopulta mitään pahaa, kun vain muistaa, että jokainen itse päättää, mitä haluaa blogissaan jakaa. Ja jokainen suojelee itseään siltä, minkä kokee itselleen vahingolliseksi. Ja minulle ruoka on yksi merkittävä osa Elämääni, kaiken muun ohella. Ja nyt koen olevani valmis myös siitä palasta osasen kanssanne jakamaan.

Uskon myös, että kaikenlaisia ruokakuvia ja ateriasuunnitelmia, päivän syömisten listoja on netti pulollaan, eikä se, että jätän omani sieltä pois muuta tuota tiedonmäärää tai -janoa juuri mihinkään suuntaan. Pikemminkin ajattelen, että asian raottaminen hieman toisesta näkökulmasta mauttomien itumömmöen ja raakakruokien keskellä voisi antaa ehkä jollekin uutta näkökulmaa.

Ei kuitenkaan hätää, myös vuonna 2015 jatkuvat tuttuun tapaan arkisesta ja joskus hieman juhlavammastakin Elämästäni kertovat tekstit kera kuvien, kesän loppupuoliskolla aloittamani sairaspäiväkirja  ja kaikki se muu tuttu, mhin olette vuosien varrella tottuneet. Toki blogini muuttuu ja kasvaa kanssani, ja tänäkin vuonna tulee varmasti myös muita uudenlaisia aiheita ja ajatuksia, joista läheskään kaikista en itse edes vielä ole tietoinen.

Blogini paras puoli onkin mielestäni ollut aina se, että se on minunnäköiseni ja malliseni, kertoo minulle tärkeistä, ajankohtaisista ja minua mietityttävistä asioista. Blogini ei ehkä ole virallisten lukijoiden määrässä mikään jymymenestys, mutta tällä keinoin olen saanut jotakin paljon tärkeämpää: lukijoita, jotka todella seuraavat rinnalla matkaani tiiviisti ja koko sydämellään, ja joiden matkaa myös minä saan suurena etuoikeutena hieman jakaa. Kiitos teistä jokaiselle!

Tässä vastavuoroisuudessa piileekin mielestäni koko blogin salaisuus,  ja sen takia haluankin nyt tänä juuri käyntiin pyörähtäneenä vuonna kuunnella entistä enemmän mahdollisuuksien mukaan myös teidän toiveitanne myös tekstieni suhteen. Ja "Kurkistus jääkaappiini" on yksi niistä.

Tämän vuoksi haluan nyt tarjota teille, Rakkaat lukijani, samalla myös mahdollisuuden kertoa ajatuksianne ja ideoitanne siitä, mitä tulevana vuonna tahdotte blogistani lukija. Kaikki ehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita, ja ne punnitaan lämpöisellä sydämellä ja harkitsevalla mielellä, musistaen kuitenkin, että blogini on omani ja sellaisena se saa myös pysyä ja näyttäytyä vastedeskin. Myös tästä uudesta aihevaltauksesta saa antaa palautetta kommenttiboxiin!




Nyt toivotan teille kaikille oikein Onnellista uutta vuotta ja tervetuloa seuraamaan matkaani myös vuonna 2015! :)

<3: Ida

Ps. kuva osoitteesta: designsext.com

15 kommenttia:

  1. Oikein Menestyksekästä Uutta Vuotta 2015 Sinulle Ida - kokkaillen, kokeillen, kestiten; arjen ja juhlan hulinassa, opiskelujen ja harrastusten vilinässä!

    Kiitos itsellesi kuluneesta blogivuodesta, ja mitä tuleman pitää: kannatan vapaata ajatusten virtaa, eli en halua ohjailla ollenkaan... ;)

    Uuden Vuoden Halaus sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kitios Andrea-Ystävä! Toivon myös Sinulle koko sydämestäni mitä Parhainta uutta vuotta 2015! Tuokoon se tullessaan Sinulle paljon Rauhaa ja Rohkeuttta, Hienoja Elämyksiä ja Uusia kokemuksia, Pieniä hymynhetkiä ja Suuria Unelmia! Olet ajatuksissani aivan varmasti, tänäkin vuonna. <3

      Poista
  2. Hyvää uutta vuotta Ida! Blogisi on todellakin sinun näköisesi ja onkin ihanaa, kuinka monipuolisesti asioista tänne kirjoittelet. Sinun pääsi on pullollaan uusia ideoita ja innolla odotankin, mitä vuosi 2015 tuo tullessaan. Kaikki ehdotuksesi kuulostivat kiinnostavilta ja varmaan sinullekin on mukavaa, että blogi on monipuolinen paikka kirjoittaa juuri siitä, mikä sinua sillä hetkellä kiinnostaa. Voihan sitä urautua tiettyihin juttuihin, mutta kaikki uusi ja erilainen varmasti pitää sinunkin kiinnostustasi yllä.
    Odotan jo innolla uusia kuulumisiasi ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nell! :) Olet kyllä niin oikeassa tuossa, että poääni on aivan tulvillaan uusia ideoita, ajatuksia ja aiheita, josita haluaisin teille kijroittaa. Sen vuoksi blogini onkin ihan Elämäni näköinen tilkkutäkki, täynnä kaikenalaista ja niin monia minulle tärkeitä hetkiä ja asioita. Voisinkin varmasti kirjoittaa vielä paljon enemmän ja useamminkin, mutta tuppavat nuo kouluhommat viemään aikaa ja energiaa näiden tärkeämpien kirjoitusten tieltä...Ja onneksi taitaa siihen väliin mahtua vähän Elämääkin ;)
      Oikein Upeaa uutta vuotta Sinullekin Ystäväni!<3

      Poista
  3. Sopivassa suhteessa uudistuvaa Uutta Vuotta Sinulle!
    Kuten olen monesti ennenkin kommentoinut, olen aina tykännyt taidostasi tehdä blogia itsesi näköisenä. Olet rehellisesti se, mitä olet. Et aliarvioi lukijoitasi, mutta oman taustasi kautta olet mielestäni rajannut sisältöjä esimerkillisesti! Kuten kirjoitit näitä ruokajuttuja löytyy blogimaailmasta lukuisia, enemmän ja vähemmän järkeviä. Sinut tuntien, uskon että myös tältä osin tuot jotain uutta, jotain Sinun näköistä, eikä se ole sairasta. Voisit varmasti liittyä näihin: söin päivässä riisikakun -linjalle, kuvassa painoa xx, mutta juuri tässä eroat mielestäni eduksesi. Itse asiassa, kun mietin sopivaa sanaa, mieleen tulee, että blogisi on aikuisen, ei teinin tai teiniksi pyrkivän, ja se tekee siitä ainakin minulle mieleisen ja ns. turvablogin (ehkä tämä on sitä kehitystä, turvaruoista siirryn turvablogeihin :b).

    Jään odottavaisin mielin katsomaan, mitä tuleva tuo tullessaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri, lämmin Kiitos Jen! En tiedä, voiko tätä Upeampaa kommenttia oikeasti saadakaan. Olen sanaton. Se, että olen onnistunut tekemään blogista omannäköiseni, välittämään teille kunnioitukseni teitä lukijoitani kohtaan, tuomaan blogimaailmaan jopa jotakin uutta, vieläpä hyvää... Siinä taitavatkin täyttyä kaikki tavoitteeni, mitä minulla tälle blogilleni on. Ja nämä kaikki asiat aion pitää myös jaktossa mielessä kaikkien blogini muutosten ja uudistusten edessä.
      Hienoa, että Sinäkin olet jatkanut matkassani. Se on Suuri kunnia minulle ja blogilleni! Toivon, että uskallat myös jatkossa valita blogimaailamasta vain ne Sinulle hyvää tekevät.
      Tsemppihalaus <3

      Poista
  4. Hei Ida! Blogisi on lempparini, jatka vain kirjoitusta mistä tahdot ja mikä tuntuu hyvältä. Uusia reseptejä tarvitsee aina ja joitakin sinun suosittelemia olenkin päässyt testailemaan. Odotan niitä innolla:-). Tykkään myös ihan kuulumispostauksista ja olisi hauska nähdä myös ehkä Päivä postaus uudelleen:-) ne on hauskoja. Pysähdy hetki katselemaan vuotta 2014. Olet edistynyt ja saavuttanut niin paljon, mahtavaa. Ennen kaikkea olet tehnyt kovan työn, jonka seurauksena mörkö on hillittänyt otettaan. Olen ylpeä. Nyt vain nokka kohti tätä, 2015, olkoon se täynnä iloja ja onnistumisia, onnea, toisaalta ihan tavallista arkea, joka oli sinulta niin kauan kadoksissa. Tsemppiä <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tarkoitin siis Päivä kanssani -postausta:-)

      Poista
    2. Fanny, myös sinulta olisi mukava kuulla lisää siskon silmin ja esimerkiksi se aiemmin ehdottamani sh:n rinnalla oman terveen suhtautumisen säilyttäminen. Veikkaisin, että sille olisi aika iso tilaus monessa perheessä.

      Mutta ei paineita, ja Ihanaa Uutta Vuotta myös Sinulle!

      Poista
    3. Kiitos Sinulle, varmasti innokkain lukijani! :) Kuulumispostauksia on ainakin ihan varmasti tulossa, itse asiassa uskon, että blogini tulee painottumaan niihin yhä enemmän. Kiva siis kuulla, jos ne kiinnostavat!:)
      Nyt toivotan Sinulle Ihan Erityisen Hyvää alkanutta vuotta 2015! <3
      Ps. Jen: Se, tuleeko Fannylta vielä tekstejä julkaistavaksi, jää ihan Fannyn päätökseksi :)

      Poista
    4. Kiitos Jen kommentistasi. Uskon, että kirjoitan vielä jonkun tekstin Idan blogiin, mutta ajankohdasta en ole lainkaan varma. Oikein hyvää uutta vuotta sullekin! :)

      Poista
  5. Hyvän kuuloisia suunnitelmia sinulla! :) Aina innolla odottelen uusia kirjoituksiasi ja uusia kuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pinja, onpa kiva kuulla! :) Samoin minä käyn innolla aina Sinun jokaisen postauksesi lukemassa, vaikka en aina ehdikään kommentoimaan. Niitä on kiva lukea, etenkin, kun Sinulle menee niin hienosti! Jatketaan siis vain molemmat samaan malliin, niin täällä blogimaailmassa, kuin oikeassakin Elämässä! <3

      Poista
  6. Hei Ida!
    Blogi on just niin sinun näköisesi kuin voi olla! Ja mitä tärkeintä, olet osannut rajata sitä niin että oma yksityisyytesi säilyy. On mukavaa saada lukea kaikkea mitä olet tehnyt ja mitä ajatuksissasi pyörii! Hienosti huomioit kirjoituksissasi meitä lukijoita ja ennen kaikkea miten tekstisi voi vaikuttaa toiseen anoreksiaa sairastavaan. Se on sitä mitä Jen tuossa aiemmin kommentoi että tekstisi on aikuisen, ei teinin, kirjoittama! Jatka vain samaa malliin, innolla odotan tulevaa!

    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina! Onpa kiva saada tuollaista noin kannustavaa palautetta! :) Hienoa, jos olen onnistunut rajaamaan ja huomioimaan lukijoitani, niitä sairaitakin, blogissani. Tähän pyrin aivan varmasti myös jatkossa, mitä tulevan sitten pitääkään sisällään.
      Halauksia ja vaihdetaan taas pian kuulumisia ihan kasvotustenkin! <3

      Poista