lauantai 15. marraskuuta 2014

Isänpäivän juhlintaa ja kirje

Taas on tullut juhlistettua minulle sitä yhtä ihan niin kaikkein tärkeintä päivää, nimittäin isänpäivää! Tänä vuonna meidän perheessä tosin otettiin jo pieni varaslähtös, sillä juhlamme sijoittuvat jo isänpäivää edeltäneeseen lauantaihin.

Olimme tuolloin kutsuneet pappamme vanhempiemme kotiin kylään, ja myös minä ja siskoni poikaystävineen olimme tietysti mukana. Äiti oli valmistanut aivan taivaallisen hyvää ja tajuttoman mureaa lihapataa perunoiden ja sieniasalaatin lisäksi. Ja onneksi minäkin uskalsin tällä kertaa myös nauttia niistä, nam!




Ruokailun ja jutustelun ohella pelasimme tietysti papan kanssa korttia. Onneksi tällä kertaa Fanny-sisko suostui häviämään, ettei meillä huonoilla häviäjillä, siis minulla tai papalla, tullut itku! Fannyn poikaystävällä sen sijaan riitti puuhaa "muutama" uuden lampun asennuksessa...




Ruokailun jälkeen suunnistimme minun luokseni kahveille. Olin leiponut helppoakin helpompaa omena-kaurapaistosta, jota tarjoilin sitten jätskin kanssa. Samalla pappani pääsi katsastamaan uuden oman kotikoloni ensimmäsitä kertaa, ja tunsi hänkin oikein siitä pitävän!




Oli aivan Ihanaa kokoontua yhteen rakkaimpieni kanssa ja juhlistaa noita kahta minulle niin tärkeää ihmistä, pappaani ja isääni. Ja vaikka pyrin välittämiseni ja rakkauteni erilaisin tavoin myös isänpäivien välillä osoittamaan, olin nyt askarrellut heille kortit, ja leiponut itse tuoreita sämpylöitä. Lisäksi halusin vielä muistaa isääni seuraavalla kirjeellä, jonka postitin:

Rakas ISI,

Kulunut vuosi on tuonut kaikenlaista eteemme. On ollut hyviä hetkiä, jolloin olemme yhdessä saaneet opiskelukuvioni kuntoon, on ollut huippuhetki, jota olemme odottaneet vuosia: minun omilleni muutto. On ollut monta onnistumista yhteisessä taistelussamme ja ilon hetkeä sulkkiskentällä. Ja sitten on ollut sitä elämän toista puolta. On ollut rakkaan äidin ja mummon hautajaiset, on ollut huolia meidän molempien silmistä ja terveydestä muuten, on ollut kipua, tuskaa ja ikävää.

Mutta olen Sinulta myös oppinut, että ei se, mitä tapahtuu ole niinkään tärkeää, vaan se, miten siihen suhtaudummme. Ja me olemme osanneet yhdessä tarttua noihin hyviin hetkiin, nauraneet yhdessä, ja olleet ylpeitä siitä, mitä olemme yhdessä onnistuneet rakentaneet. Ja me, me olemme selättäneet vaikeatkin hetket yhdessä, olleet toistemme tukena, itkeneetkin, ja puhuneet, puhuneet ja puhuneet -ja sitten, jatkaneet yhdessä eteenpäin.

Vaikka suhteemme on siis muuttunut ja kehittynyt, tiedänkin, että olemme löytäneet välillemme myös jotakin sallaista, joka ei muutu, ja jota en haluakaan muuttaa. Ja se, se on se yhteys, se tuki johon voin aina luottaa. Sillä tuo elämä eteeni mitä hyvänsä, tiedän, että tässä on turva, jonka avulla selviän, aina ja mistä vain.

Myös tulevana vuonna haluan kokea kanssasi. Haluan vuodattaa yhdessä hikipisaroita sulkkiskentällä, haluan jännittää lätkää katsoessa, ja haluan jutella ihan kaikesta ilman kiirettä mihinkään. Haluan hymyillä, halata, nauraa, ja itkeäkin, yhdessä. Sillä nuo yhteiset hetkemme, ne ovat elämässäni niitä kaikkein tärkeimpiä.

Vaikka siis tätä päivää liputetaankin vain kerran vuodessa, aivan kuten sanoit, voi meillä olla mikätahansa päivä isänpäivä. Sillä jokainen päivä tiedän, että voin kääntyä puoleesi tai käpertyä syleilyysi. Joka päivä minulla on Isä. Ja jokaikinen päivä Sinä muistutat minua siitä, että olet minulle se juuri kaikista maailman Parrhain isi.

Kiitos!

Rakkaudella,
Ida

10 kommenttia:

  1. Miten sun isä vastasi / reagoi kirjeeseesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! Minun piti pyytää ihan isältäni apua siihen vastaamisessa, sillä vaikka hän toki kiitti kirjeestäni, en ollut paikalla hänen reaktioitaan näkemässä. Mutta näin hän siis vastasi, kun esitin kysymyksesi hänelle: "Rakkaudella, juhlien ja kyynelillä." <3 Mukavia marraskuisia päiviä Sinulle! :)

      Poista
  2. Oijoi... olipa herkkä ja kaunis kirje isällesi... Kuten tuossa taannoin totesinkin, on marraskuun toinen sunnuntai (johon tänä vuonna otitte hiukan förskottia... ;)) Sinulle ja isällesi varmaankin erityisen merkityksellinen, ja yksi niitä vuoden tärkeimpiä päiviä viettää yhdessä. Vaikkakin jokaikinen päivä voi olla isänpäivä! Olitte sitten fyysisesti yhdessä tai "vain" toistenne ajatuksissa! Mutta vain kerran vuodessa se lippu tosiaan salkoon nostetaan - ja silloin saa yksi vuoden monista isänpäivistä pienen ja konkreettisen kultareunuksen. Ihanaa, että myös pappasi pääsi tuona lauantaina yhteisestä päivästänne nauttimaan! <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea! Osut kyllä ihan oikeaan tuossa, että meillä on isäni kanssa aivan erityinen suhde, ja silloinkin kun emme ole fyysisesti yhdessä, olemme usein silti toistemme ajatuksissa.
      Muistathan, että myös sinä olet läheistesi, ja myös esimerkiksi minun, mielessäni paljon enemmän kuin edes osaat kuvitella? <3

      Poista
  3. Todella kaunis ja koskettava kirje ja se on syntynyt täydestä sydämestä ja rakkaudesta. Ihana päivä perheen kesken ja varmasti myös pappasi nautti siitä, että sai olla rakkaittensa kanssa, kuten varmasti sinäkin.
    Lisää onnen hetkiä ja valoa talveesi Ida-ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! Kyllä olet ihan oikeassa: nautin päivästä todella. Sillä läheiest ihmiset ja heidän seuransa on yksi ehdottomasti elämäni tärkeimpiä asioita, ja tuntuu, että nautin noista yhteisistä hetkistä yhä vain enemmän ja enemmän.
      Toivon myös Sinulle paljon hyvää tekevää rakkaiden ja läheistesi seuraa, Ystävä! <3 <3

      Poista
  4. Mukavan yhteisen lauantai-iltapäivän vietimme juhlien kahta tärkeää ihmistä! Koskettava kirje ja selvästi suoraan sydämestä kirjoitettu, ihana. :') Iloisia marraskuun päiviä ja haleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mukavaa oli, ja kiitos, että Sinäkin olit tätä hetkeä jakamassa! <3 Virtuaalihalaus, kunnes taas onneksi pian tavataan! :)

      Poista
  5. Hei Ida!

    Mukava ja hieno isänpäivä! Varmaan olivat sekä pappasi että isäsi iloisia päivästä! Tuo kirje saa tunteet pintaan meissä lukijoissa joten veikkaan että myös isälläsi nousi tippa linssiin!
    Lämmin halaus! <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva, kun Sinäkin kerkesit kaiken tohinasi keskellä kommentoimaan :) Ja totta taidat puhua ;)
      Toivottavasti pärjäilet siellä ja muistat pitää jaksamisestasi huolta kaiken keskellä! Olet tärkeä <3
      Pidetään yhteyttä ja toivottavasti nähdäänkin taas pian! <3

      Poista