sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kesämuistoja: Terveisiä laiturinnokalta!

Vaikka kesä alkaa olla jo auttamatta ohitse, haluan ehdottomasti jakaa joitakin Parhaimmista kesämuistoista vielä kanssanne, ja samalla muistella itsekin Ihanan aurinkoisia kesäpäivä, hymynhetkiä ja lomatunnelmaa. Nämä muistoni antavat nimittäin niin paljon voimaa tähän pimenevään syksyynkin. Kesäiset muistoni sijoittuvat ainakin kesämökillemme ja kesäreissullemme Naantalin-reissullemme. Tässä eräs Ihana heinakuinen päiväni, olkaapat hyvät!

Tänä kesänä kun sääukko pisti parastaan, päätin siis lähteä juhannuksen lisäksi toisenkin kerran mökillemme vanhempieni kanssa. Suunnitteilla oli tutustuminen samalla lähiseudun tapahtumiin ja pieneen läheiseen kylään, mistä kirjoitan vielä lisää myöhemmin, mutta sitä ennen on pakko jakaa kanssanne myös kerta kaikkiaan Ihanat ja rentouttavat hetket mökiltämme.

Kun perjantaina siis saavuimme mökillemme, oli ilma ehkä koko tähän astisen kesän paras. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, muutama hassu valkoinen pitsireunuksinen pilvi leijaili siellä myös, ja pieni tuulenvire viilensi ilmaa siten, ettei ollut liian kuuma.

Niinpä heti mökille saapuesamme löysinkin sieltä tähän tilanteeseen minulle sen ihan kaikista mieluisimman paikan: nimittäin uuden laiturimme oman peinen järvemme rannalla. Otin kirjan kainaloon, ja siirryinkin oitis sinne lukemaan, ottamaan aurinkoa ja vain rentoutumaan.




Katselin elävää vettä, kuuntelin rentoa laineiden liplatusta, siemailin kylmää limpparia ja nautin olostani. Olin tosiaan löytänyt oman pienen meditaatiohetkeni. Mitään en olisi siihen enää voinut toivoa. Jos joskus oli minullekin renotutminen ja pelkkä oleilu ilman suorituspaineita vaikeaa, oli se nyt niin kerta kaikisen Ihanaa, että äitini sanoin "ihan sielu lepäsi".

Jotta hetki olisi vielä mikäli mahdollista himpun verran parempi, sai äitini loistavan idean tuoda päiväkahvit laiturille. Niinpä nautimme vanhempieni kanssa kahvit ja teet kera pullien ja pienten leivosten siinä luonnon hemassa, laiturin nokassa. Vailla kiirettä minnekään. Ja voi että kyllä maistui!



Laiturin nokasta olikin pienen tikkakisan jälkeen hyvä siirtyä mökin terassille jatkamaan. Ilta-aurinko kun paistoi siihen sopivasti. Iltapalaksi nautin siinä sitten saunankiukaalla savustettuja nakkeja ja lettuja kera tuoreiden kotimaisten ja supermakeiden mansikoiden. Voisiko mikään olla enää parempaa?




Eli melkein voisi sanoa, että päiväni mökillä täyttyi ei yhtään millään. Ja se juuri siinä oli ihan kaikista Parasta!

<3: Ida

10 kommenttia:

  1. Voi että... kyllä silmä (ja sielu ;)) vallan lepää noita kauniita kuvia katsellessa! :) On se niin hassua: keskikesällä kun vastaavanlaisia kuvia katseli, niin ne tuntuivat - toki aina yhtä kauniilta - mutta kuitenkin arkisilta, koska sellaistahan se kesä oli: tulvivaa valoa ja lämpöä päivät pitkät, kun vaan nenänsä ovesta ulos tökkäsi. Mutta nyt, nyt kun on jo niin paljon pimeämpää, viileämpää ja synkempää, niin juuri tällaiset kuvat tuntuvat taas kuin toiselta planeetalta kaikessa ihanuudessaan! Siksipä juuri rakastan esim. kevättä, koska silloin kontrasti pitkään, pimeään talveen on jotenkin niin käsinkosketeltava, ja koko ihana kesä on vielä edessä!

    Kiitokset tästä postauksesta, joka todella tuli h-hetkellä - tällä viikollahan se sitten alkaa kunnolla: syksy. Lämpötilat laskee kertalaakista, ja sadettakin on alkuviikolle luvassa. Mutta epätavallisen pitkäänhän olemme saaneet nauttia kauniista säistä, joten olkaamme kiitollisia siitä. Ei muuta kuin ensi kevättä ja uutta valoa vartomaan... Mukavaa syksyistä viikkoa Sinulle!

    PS. Tosi nätti kuosi tuossa Marimekon(??) mekossasi! Ja nätti Sinä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea! Taidamme olemma molemmat samanlaisia kevätihmisiä ;) Pidän itsekin myös tuosta Marimekon kesätunikastani/mekostani.Sen värit piristävät harmaatakin päivää, ja ennen kaikkea se on mukava päällä!
      Ja toden totta: pitkään saimme nauttia Ihanasta lämpimästä kesästä, ja niinpä siitä ehtikin kerätä monta mukavaa muistoa lämmittämään näitä harmaita syyspäiviä. Kerätään siis niistä muistoista voimaa -unohtamatta sitä, miten paljon hyviä mahdollisuuksia uusille Ihanille muistoille syksy tarjoaa! :)
      Oikein mukavaa viikkoa Sinullekin! <3

      Poista
  2. Ihanan rento tunnelma ja kauniit kuvat. Näytät oikein kauniilta ja onnelliselta! Oli kyllä niin ihana kesä, että tällä kertaa luovuin ja luovun ehkä edelleen siitä haikein mielin. Mutta onneksi syksylläkin on kaikkea kivaa, esim. Ensi viikonloppu! ;-) Tunnelmallista ja raikasta syksyä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fanny! Kiva kuulla, että tunnelma välittyi kuvista :) Samoin luovun minä haikein mielin tästä kesästä, kaikista sen vastoinkäymisistä huolimatta. Mutta toisaalta odotan myös innolla kaikkea kivaa, mitä syksy tuo tullessaan, kuten juuri ensi viikonloppuna! :) Tunnelmallista syksyä sinnekin viikonloppua odotellessa <3

      Poista
  3. Tuli oikea kesän tuulahdus tähän syksyn keskelle. Kuvat ja teksti lämmittivät sielua, kun ulkona sataa ja on vain 6 astetta lämmintä. Kiitos tästä ihanasta ajatusretkestä Ida ja ihanaa syksynjatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitios Nell, olipa kauniisti sanottu! :) Kiitos jälleen siis kommentistasi ja lämmin Ystävän tsemppihalaus sinnepäin! <3

      Poista
  4. Hei Ida!

    Ihana kesäinen hellepäivä mökkilaiturilla! Ja mitä ihanin tapa nauttia päiväkahvit/-teet! Näitä kesämuistoja on mukava palauttaa mieleen kun ulkona paukkuu pakkanen tai vettä sataa kaatamalla!

    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina! Muistellaan hymyssä suin kesään Ihania muistoja, ja kerätään niitä nyt syksyllä lisää... päiväkahvit laiturinnokassa ei ehkä enää onnistuu, mutta hieman toisenlaisissa merkeissä kylläkin, kuten olemme todenneet ;)
      Haleja <3

      Poista