tiistai 4. helmikuuta 2014

Hyvää kuuluu :)

Tällä hetkellä minulla menee suoraan sanottuna ja yhtään kaunistelematta Hyvin. Vaikka kokonaisuudessa kysymys on pidemmästä kehityskaaresta, on ihan jo viimeisten viikkojenkin aikana tapahtunut niin paljon hyvää niin monella sektorilla sekä Elämääni että toipumistani ajatellen, että tunnen itseni kerta kaikkiaan hämmentyneeksi: Voiko tämä olla totta? Tämän Ihanan tunteen vuoksi ajattelin laittaa nyt hyvän kiertoon, ja pävitellä taas vaihteeksi hieman kuulumisia, ja samalla osoittaa, kuinka muutos parempaan todella on mahdollinen, ja uskoaan niihin Unelmiinsa ei koskaan kannata menettää.

Tunnen nimittäin rehellisesti sanottuna itseni nyt onnellisemmaksi kuin vuoikausiin. Olen päässyt pikkuhiljaa Ystävieni, opiskelukuvioideni ja harrastusteni myötä kiinni Elämän syrjään, janoten yhä vain lisää. Olen saanut kuluneen vuoden aikana sukeltaa siihen kiehtovana ja mielenkiintoiseen maailmaan, jota en sairauden paksun panssarikuoren alta vuosia edes nähnyt, ja nyt kun sairaus on hellittänyt otettaan, osaan jo todella keskittyä, paneutua, ja nauttia siitä maailmasta, jota Elämäksi kutsutaan. Olen oppinut nauttimaan Elämän pienimmistäkin ilon aiheista: auringon säteistä, lempparijäätelötuutistani lempparitv-ohjelman seurana, kitaran soitosta kynttilän valossa, uuden espanjankielisen fraasin oppimisesta ja etenkin niistä yhdessä jaetuista elokuvakokemuksista.

Näiden pienten onnen aiheiden rinnalla ovat isommatkin palaseni Elämässäni alkaneet loksahdella paikalleen. Olen pohtinut, mitä Elämältäni todellla haluan, ja tarttunut mahdollisuuteen ja alkanut pala palalta rakentaa siitä itseni näköistä. Ja onnistunutkin! Olen palannut opiskeluihini unelma-alalleni ja alkanut rakentaa arjestani sellaisen kuin haluan sen olevan: tällä hetkellä se sisältää tämän hetkiseen tilanteeseeni nähden sopivassa suhteessa tuttuja hyvää oloa tuovia rutiineja, ja kuitenkin sopivasti joustoa, sallivuutta ja extempore-kaveritapaamisia. Kaiken kaikkiaan arkeni ja ajatukseni ovat täyttyneet ihan kaikesta muusta kuin sairaudesta. Ruoka, kilot ja grammat, energian saanti ja kuluttaminen ovat menettäneet merkitystään, ja pääosassa on Elämä.

"Kaikki unelmamme voivat käydä toteen, jos meillä on rohkeutta pyrkiä niitä kohti."


Tämän on mahdollistanut sen, että kuin dominpalat ovat sairauteeni liittyneet pakkoni ja samaa rataa pyörineet ajatukseni alkaneet kaatua. Pakonomaiset rutiinit, pakkoliikunta ja muut pakot, säännöt, kiellot ja rajoitukset eivät enää ohjaa Elämääni kuten ennen. Anoreksian ääni on hiljentynyt päässäni, mikä on näkynyt elämässäni joustavuutena, vastuuni kasvamisena, terveinä ja rohkeina valintoina sekä tuntunut Vapaudelta. Jos haluan istua askartelemassa kynttilän valossa tai lähteä elokuviin ystäväni kanssa mieluummin kuin siivota tai kävellä ympäriinsä, teen sen. Jos mieleni tekeekin enemmän pitsaa ja jäätelöä kuin raejuustoa ja näkkileipää, syön sitä. Kaiken kaikkiaan sairaus ei ohjaa enää valintojani ainakaan yhtä paljon kuin ennen, ja esimerkiksi kiellettyjen ruokien lista on alkanut pyyhkiytyä mielestäni kohta kerrallaan.

Kaikista selkeimmin tämä muutos on kuitenkin näkynyt siinä, että olen ottanut itse vastuun paranemisestani, riippuvuuteni muista on vähentynyt ja ihan vain lyhyenkin ajan sisällä on itsenäistymiseni edennyt hurjaa vauhtia. Itsekseni vietetty viikonloppuni sinetöi mielessäni sen tunteen, että todellakin syön ja toivun itseni vuoksi ja omalla  vastuullani. Niinpä tuo viikonloppu toimikin lähtölaukaisuna asteittain vastuun siirtymisessä kokonaan minulle ja jo viikon kuluessa on tapahtunut sillä sektorilla paljon. Niinpä mielessäni siintävätkin jo muutto omaan asuntoon, ja siellä itsenäinen, oma Elämä. Toisaalta käsitän myös, että vapaus on myös sitä, että on vapaa pyytämään ja ottamaan apua ja tukea vastaan, silloin kun omat voimat eivät riitä,eikä pakota itseään selviämään kaikesta yksin. Ja tällä hetkellä nämä kaksi vapauden muotoa ovatkin sopivassa balanssissa elämässäni.

Yksi pakkojen kaatumisen merkki on myös se, kuinka alan päästä pakkoliikkumisen suhteen voiton puolelle. Pakkoseisominen on jäänyt, ja liikuntani muutenkin on nykyään pääsääntöisesti hyvää mieltä tuottavaa ja kohtuullisissa, fysioterapeutin kanssa yhdessä sovituissa rajoissa. Muutaman viikon sisällä olen enemmän kuin puolittanut liikkumismääräni. Historiaa ovat viimeisillä voimilla loppuun vedetyt tanssitunnit tai räntäsateessa vedetyt pitkät lenkit. Tilalla on hauskuus, nautinto ja aito liikunnan riemu, vaikka aivan maalissa en tämänkään asian suhteen vielä ole, vaan ajatukset liittyen kuluttamiseen silloin tällöin yhä eksyvät mieleen.

Hyvän olon kasvaessa sisälläni ahdistus on pysynyt poissa, ja vaikka se yhä satunnaisesti yrittää väillä nostaa päätään, ei se enää ole jatkuvaa pahaa oloa, ja olen saanut nujerrettua sen aikamoisen tehokkaasti. Olen oppinut käsittelemään sitä, olen oppinut keinoja sen hallitsemiseen. Ylipäätään pettymyksistä, muutoksista ja elämän vastoinkäymisistä pääsen paremmin yli, eivätkä ne enää suista minua raiteiltani. Ja vaikka ahdistus ajoittain yhä nostaa päätään, se on vain tunne, joka virtaa lävitseni. En anna sen enää suistaa minua epätoivoon. Kuljen suu hymyssä, tervehdin naapureita, juttelen mukavia ja nautin olostani. Nautin siitä niin itseni kanssa kuin sosiaalisissa tilanteissa yhdessä muiden kanssa ja yhdessä toisten kanssa jakaen. Ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin voin rehellisesti sanoa, että minun on hyvä olla.

"Miksi murehtia? Jos olet tehnyt parhaasi, ei murehtiminen tee sitä enä yhtään paremmaksi."

Minun on niin hyvä olla itseni kanssa, sillä ahdistus omasta kehostani on viime aikoina vaihtunut tyytyväisyyteen ja oman itseni hyväksymiseen kokonaisuudessaan. Peilistä näen useimmiten kauniin nuoren naisen. Toki meillä kaikilla on varmasti kohtia, joihin emme ole tyytyväisiä niin kehossamme kuin persoonassammekin, mutta olen sinut näiden asioiden kanssa, hyväksyn ne, enkä anna niiden enää rajoittaa Elämääni. En häpeä itseäni, en soimaa itsestäni enää kohtuuttomasti virheistäni, vaikka toki olenkin yhä liian vaativa itseäni kohtaan, enkä enää märehdi itsesäälissä jonkin mentyä pieleen. Kehoani olen oppinut rakastamaan niin paljon tämän pitkän ja kivikkoisen tieni jälkeen, ja arvostamaan sitä, että se yhä toimii ja kannattelee minua, että pääosaan on noussut sen hyvinvointi.

Tämän vuoksi tunnen olevani painon nousuunkin taas valmiimpi pienen tasaisen kauteni jälkeen, ja pidemmällä tähtäimellä painoni onkin noussut merkittävästi. Olenkin ryhtynyt myös tämän asian suhteen jo tuumasta toimeen, ja lisännyt oma-aloitteisesti lapsuuden herkkuani kaakaota aamupalalle -käyden samalla päin kalorikammoani juomia kohtaan! Tiedän toki, että ilman työtä ei painon nousu tästäkään eteenpäin tule ja tuo poissapysynyt ahdistuskin varmasti nousee taas pintaan, kun alan voimakkaammin työskennellä tämän asian kanssa. Mutta mikä tärkeintä, tunnen olevani valmis sen ahdistuksen kohtaamaan ja ennen kaikkea odotan innolla kaikkea sitä hyvää, minkä tiedän painon noususta seuraavan. Ennen kaikkea haluan päästä eteenpäin. Sillä sairaus ja sen kiehtovuus, riutunut olemukseni alkaa olla taakse jäänyttä elämää, jota en tule kaipaamaan.

"Ero voittamisessa ja häviämisessä on usein se, ettei luovuta."


Ylipäätään tuo eteenpäin meno onkin se kaikkein suurin trendini elämässäni tällä hetkellä. Minulla on paljon suunnitelmia, paljon pieniä ja suuria Unelmia, joita olen alkanut rakentaa pikuhiljaa. Ja ne ovat Unelmia, joihin sairaus ei mahtu. Varmasti ne ovat myös Unelmia, joista osa varmasti jääkin unelmiksi, mutta silti sellaisia, jotka suuntaavat valintojani. Ja silti: niin moni Unelmistani on jo toteutunut tai ainakin toteutumassa. Olen matkustellut, käynyt treffeillä. Pärjään itsekseni ja muutto omaan asuntoon odottaa. Olen palannut opiskelujen pariin. Olen löytänyt liikunnan riemun. Olen siis selvästi muutoksessa, positiivisessa sellaisessa. Sillä nyt suunta on oikea.

Näiden tulevaisuuden suunnitelmien ja Unelmieni valossa tulevaisuuteni näyttää yhä valoisammalta, ja suhtaudun siihen tällä hetkellä luottavaisesti, luottavaisemmin kuin pitkiin aikoihin. Näen siellä paljon edessä aukevia mahdollisuuksia, toivoa, Elämän pieniä iloja ja Suuria unelmia. Sillä tämä kokonaisvaltainen hyvä oloni on pukautunut minussa Elämännälkänä. Uteliaisuutena kurkistaa, mitä elämällä on minulle tarjottavana. Niinpä olen ottanut vastuuta omasta toipumisestani. Alkanut vihdoin toipua itseäni varten.

"Jos pystyt unelmoimaan siitä, pystyt toteuttamaan sen."


Toki paljon on minulla yhä polullani matkaa kuljettavana, monet mutkat oiottavana ja esteet ylitettävänä. Mutta pääasia on, että vihdoin, vihdoin näen sen, mitä olen odottanut pitkään: Tien ulos. Ja sen tien myötä näen kaikki ne edessäni olevat ovet, jotka samalla avautuvat edessäni. Ja olen valmis, valmiimpi kuin koskaan aikaisemmin kurkistamaan mitä siellä toisella puolella odottaa, vaikka vähän vielä pelottaakin. Sillä nyt tiedän: olen pelkoa rohkeampi.

Joten kyllä se on totta, minulla menee hyvin. Tai ehkä ei sittenkään, ehkä isäni on sittenkin jälleen oikeassa. Ehkä minulla ei menekään tällä hetkellä hyvin. Minulla menee Loistavasti. Sillä, jälleen viisasta isääni lainatakseni: taidan nyt olla naulaamassa niitä lopullisia nauloja Anoreksia-Mörön arkkuun. Ja tiedättekö mitä? Ikävä ei ole yhtään tippaa!

"On tavallaan aika hauskaa toteuttaa mahdoton."

<3: Ida

Kuvat:

http://blog.kuteclothes.com/wp-content/uploads/2013/07/Walt-Disney-Quote.-All-Your-Dreams-Can-Come-True.jpg

 http://images.electricfairground.com/Walt-Disney-Framed-Quote-890.png

http://lh3.ggpht.com/-jn35wOuZpk0/UI6ZGHcAuxI/AAAAAAAAARA/p-oUzrQjAsc/If%252520you%252520can%
252520dream%252520it%252520you%252520can%252520do%252520it%252520-%252520Walt%252520Disney.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8J-ZOyb6cTVeWxNErdW7a3vLD9fS6BZ7WhFH2x7RLWO4Ubws44OS6kUgDZ0UfWZHUPm2OJ9P0EBKJqL0RQ_QIWFDEMArZlzxo2EsLFzSEZ1VGfgcAGIQc9b54a9sbEm1skSf9EC35qtdy/s1600/The+difference+in+winning+and+losing+is+most+often..+copy.jpg

http://quotepixel.com/images/quotes/inspirational/inspirational-quotes_16399-6.png

15 kommenttia:

  1. Hei Ida!

    Aloin itkemään tätä tekstiä lukiessani. Niin monta ajatusta pulpahti päähäni, on niin monta asiaa, mitä tahtoisin kommentoida ja sanoa. Ensinnäkin, tää teksti on niin ihana, sillä vaikka siinä on paljon mahtipontisuutta, on se aito. Tuntuu, kuin olisin odottanut tätä tekstiä vuosia. Taisinkin sanoa ihan huomaamattani ääneen "Vihdoin:)" Tätä tekstiä luekiessa ja huokaista syvään. Niin monta vuotta, oon odottanut sitä, että sanot, että sulla menee hyvin. Oon onnellinen sun puolesta, koko sydämestäni ja sä tiedät sen.

    En tahdo maalailla ruusuja liiaksi. Uskon myös, että koettelemuksia on vielä edessä, etkä ole vielä valmis. Mutta sun mieli on "puhdistunut" niin paljon sairauden saasteilta, että huhhuh. Muistan elävästi ajat kun et suostunut edes ajattelemaan tai puhumaan esimerkiksi painonnoususta. Sillon sun elämä oli anoreksia, ruoka, kulutus, kalorit... Ehkä joskus pilkahti jotain muutakin, mutta ne oli enemmänkin poikkeustialnteita.

    En uskokaan, että pystyisit heti pyyhkimään sitä kaikkea pois. Mutta tärkeintä on juuri, että olet valmis kohtaamaan tilanteen, väittämään vastaan, vaikka saattaisitkin tuntea ahdistusta. Löydät uusia keinoja purkaa ahdistusta, kuten esimerkiksi yksi iltapäivä kun ahdisti, soitit mulle. Se on uusi keino, tapa. Ja huomattavasti parempi, kuin syömättömyydellä reagointi.

    En voi olla liittämättä tähän tätä ihanaa runoa...:
    Onni, kerro minulle,
    jos tulet, mistä minä
    sinut tunnen?
    Onko sinulla ruusu korvan takana?
    Silmissä kolme valtamerta, huulilla
    kuuden kevään linnut ja naurulle tuoksuvat tuulet?
    Onni, jos minä nukun, herätä minut,
    ravistele tyhjäksi minun surujeni pähkinäpuu.
    Onni, kun se saapuu se kantaa suurta säkkiä
    sylissään.
    Siihen se minun murheeni kätkee kaikki,
    virran vietäväksi heittää.

    Tommy Tabermann

    Tai eräiden siskosten viestittelyä;):

    I: Niin, mikään ei oo täydellistä :)
    F: Ei missää nimessä :)

    Jatketaan yhdessä, lupaan olla vierelläsi. Tsemppiä ja ilon täyteisiä päiviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti kirjoittaa "etkä ole vielä terve." "etkä ole vielä valmis" sijaan.

      Poista
    2. Hei Fanny Rakas!
      Nyt meinasi taas minulle tulla tippa silmäkulmaan puolestani minulla tätä kommenttiasi lukiessa. Sillä paitsi itseni takia, juuri ennen kaikkea Sinun takiasi olen aina halunnut tuoda takaisin Elämään sen oikean Idan. Niin paljon minulle merkitset, että vuoksesi tekisin vaikka Ihmeen. Ja teenkin. Yhdessä kuljemme tätä matkaa, enkä voisi olla siitä onnellisempi. Sillä vaikka, kuten viisaiden siskosten lainauksessa, mikään ei ole täydellistä, on silti paljon hyvää. Ja siitä hyvästä voi nauttia, yhdessä.
      Iloa ja Onnea Sinunkin päiviisi!<3

      Poista
  2. *Syvä Onnellinen Huokaus*

    Ida, luettuani tekstisi taidan ymmärtää ihan uudella tasolla mitä tarkoitetaan, kun sanotaan, että "Elämä on ihme". Sinun elämäsi on todellakin ihme. Ja Sinun Elämäsi Ihmettä on ollut todella etuoikeutettua ja palkitsevaa saada seurata! Jokaisen elämä on ihme. Kun siihen vaan jaksaisi itse kukin uskoa.

    Ihmetellessäni täällä elämän ihmettä, ajattelen samalla, että varsinkin Sinun kaikista lähimmillesi: isällesi, Fannylle ja äidillesi, on varmaan ollut aivan uskomattoman häkellyttävää ja hämmentävääkin saada seurata vierestä tätä uskomatonta kamppailuasi ja taisteluasi takaisin elämään. Ja pohdin, että mahtavat he olla sanoinkuvaamattoman, suunnatoman onnellisia, iloisia ja kiitollisia tätä ihmeellistä elämänpolkuasi vierestä seuratessa.

    Ja kaikista, kaikista onnellisin saat olla - ja oletkin - tietysti Sinä itse! Sinä olet nyt oman elämäsi herra/neiti;). Ihan niinkuin pitää. Näet mahdollisuuksia, avautuvia ovia, täyttyviä unelmia, ja askellat luottavaisena eteenpäin. Ihan itsesi vuoksi. Omaan tahtiisi.

    Muistatkos, että olemme joskus muinoin - ja useampaankin otteeseen - todenneet, että kukaan ei voi elää elämäämme puolestamme. Vain me itse voimme rakentaa ja elää oman elämämme. Sen Oikean Aidon Elämän.
    Sitä, Sinä, Ida, juuri nyt teet, ja tulet aina tästedes tekemään!

    <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ihana Andrea Ihanasta kommentistasi ja kauniista sanoistasi!
      Kirjoitat, että Sinusta on tuntunut etuoikeutetulta, että olet saaut seurata matkaani. Tiedätkö mitä? Minä ajattelen, että on ollut suunnaton etuoikeus saada jakaa pala elämääni teidän lukijoiden kanssa, sillä olen saanut teistä monista samalla niin tärkeitä Ystäviä. Ja Sinä kuulut ehdottomasti näihin Ystäviin.
      Meidän molempien matkamme jatkuu tästä, ja en voisi olla onnellisempi siitä, että saan jakaa sen juuri Sinun kanssasi. Ja vielä Sinäkin, kuten minäkin, sisäistät tuon Elämän Suuren Ihmeen, ja teet Ihmeen, ihan itse ja kuten kirjotiat, omasta puolestasi. Sillä tuo Aito Oikea Elämä odottaa Sinua. Ja minä odotan, että pääsen jakamaan sen Sinun kanssasi! <3<3<3

      Poista
  3. Ihanaa luettavaa Ida, tulin niin iloiseksi tästä postauksesta!
    Etenemisesi kannustaa minuakin uskomaan tulevaan ja mahdollisuuteen paremmasta huomisesta ilman sairautta.
    Tekstistäsi päätellen olet oppinut arvostamaan elämää ja kaikkia sen puolia, niin hyviä ja huonoja, suuria ja pieniä. Ei ole niin pientä asiaa, mistä ei voisi saada päiväänsä tarmoa ja iloa. Nyt olet siinä vaiheessa, että rakennat tulevaisuuttasi. Kasaat palasista sitä elämää, jota tulet viettämään sitten, kun olet karistanut harteiltasi viimeisetkin anoreksian rippeet. Sitten sinulla on valmiina itsesinäköinen kokonaisuus, jossa on paikallaan kaikki nyt kasaamasi elementit.
    Kaikenkaikkiaan sairauden aiheuttaman pakon ja ahdistuksen tialle sinulle on noussut vapaus. Vapaus niistä kaikista rajoittavista tekijöistä ja järjettömistä pakoista. Nyt sinulla on viimein mahdollisuus päättää ja valita asioita itse, ilman, että sairaus määrää tekemisiäsi. Myös hoitavien tahojen tuki ja läheisten puuttuminen asioihisi on pikkuhiljaa heltynyt ja olet hienosti ottanut vastuuta hoidostasi. Juuri tähän olette tähdänneet ja edenneet suunnitellusti.
    Ihan mahtava juttu, että pakkoliikuntasi on jäänyt pois! Pakkoseisoskelu kun oli meille molemmille todella harmillinen ja pinttynyt tapa. Nyt otan sinusta mallia ja yritän minäkin kaikkeni, että saan tämän typerän tavan kiskottua irti. Kun sinäkin siihen olet pystynyt, pystyn varmasti minäkin. ;) Pakkoliikunta on niin orjuuttavaa, ettei sitä toivo pahimmalle vihamiehelleenkään. Se vie järjen ja terveyden, kuin mikäkin huume!
    Hienoa, että olet työstänyt kehonkuvaasi ja olet tyytyväinen kroppasi eri kohtiin. Ei varmasti ole olemassa naista, joka ei löytäisi vartalostaan jotakin moitittavaa, mutta jokaisen kehossa on niin paljon kaunista, että sitä pitää osata arvostaa. Ja painon noustessa kehostaan löytää aina uusia kauniita puolia, ja kulkeehan tämä ruumis kanssamme koko elämämme ajan. Toivotan kovasti sisukkuutta, että saavutat sen biologisen normaalipainon. Matkaa on ja tiedostat sen mukanaan tuomat tunteet, mutta kuitenkin olet valmis ne kohtaamaan. Se jos mikä kertoo siitä, että olet tosissasi jättämässä anoreksian taaksesi.

    Kaikkea hyvää sinulle ja vielä kerran: oli ihana kuulla näin positiivisia kuulumisia. Jatka samaan malliin tsempparini! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinullekin kovin kovin kannustavasta ja kauniista kommentistasi! :)
      Voin käsi sydämellä Sinulle vakuuttaa, että kyllä, kyllä pakoista vapautuminen on Sinullekin ihan TÄYSIN mahdollista. Tiedät varmasti, kuinka toivottomasta tilanteesta minäkin olen lähtenyt, ja pitkälle olen päässyt. Esimerkiksi vain pari kuukautta sitten en olisi voinut kuvitellakaan viettäväni päivää ilman, että liikun tai touhuan, esimerkiksi askartelemalla tai kahvilassa ystävän seurassa istuskelemalla. Ja nyt tuo on jo arkipäivääni. Ja tiedätkö mitä, näen Sinussa ja tavassasi edetä niin paljon samaa omani kanssa, että olen aivan varma, että se päivä Sinullekin vielä koittaa, kun tunnet olevasi pakoista vapaa. Ja silloin tapahtuu juuri tuo, mistä kirjotit, eli Sinulla on mahdollisuus ITSE päättää ja valita. Ja se, voin Ystäväni vakuuttaa, tuntuu aivan mahtavalta!!!
      Eli jatka Sinäkin vain sinnikästä taisteluasi, se tuottaa tulosta aivan varmasti! Iso tsemppihalaus <3

      Poista
    2. MOIKKA!!!
      Sillä lailla nuori nainen!!!!!!!
      Tekstistäsi paistoi elämän nälkä, suuri onnistumisen riemu ja hurja, ihana toiveikkuus tulevaisuuttasi kohtaan!!!!
      Tuhannen halausta uusista onnistumisista! Olet edelleen ajatuksissa ja seurailen polkuasi :-)!
      Terveiset perheellesi myös!!
      t. marika

      Poista
    3. Moikka Sinä Ihana! :)
      Olen useasti miettinyt, että kunpa Sinä olisit nähnyt sen minussa syttyneen Elämän kipinän, joka minussa on nyt myöhemmin herännyt. Sillä hyvällä tuella, avulla ja kannustuksella, jota minulle aikoinaan annoit, olisit sen palkkioksi enemmän kuin ansainnut. Mutta tieätkö mitä? Minusta tuntuu, että Sinä näit sen jo silloin. Näit sen pienen liekin, vaikka se tuskin oli havaittava. Ja juuri siksi olit niin HYVÄ. Kiitollinen Halaus.
      Terveisiä takaisin myös muilta!:)

      Poista
  4. Vaikka jo ulkonaisesti näkee ja tietää, että sinulla menee loistavasti, mutta lukemani teksti oli niin sykähdyttävä ja sieluun menevä, että oli oikein sisäistettävä se mieleensä ja kunnioittaa kirjoittajaa sekä samalla olla sanomattoman onnellinen puolestasi. Vain sinä oikeasti tiedät mitä mutkien ja kumpareitten suoristaminen on. Ja me näemme, että olet vertaansa vailla oleva taistelija, voittajan tahto herkässä sielussa Olet nyt niin lähellä sitä maratonin oikean Elämän ja Vapauden Ovea, että voit jo rallatella ”täältä tullaan Elämä ja Vapaus” loppusuoraa kulkiessasi avoimien ovien odottaessa, mörkö kuopattuna ja rajaton riemu rinnassa. Muistathan olla niin ylpeä itsestäsi niin kuin mekin.
    Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä olet oikeassa. Sisua ja sitkeyttä on tarvittu tässä taistelussa, ja nyt on aika olla jo hieman ylpeäkin itsestään. Eikä liene epäilyksen häivääkään siitä, keneltä olen tämän sisuni perinyt, ja keiltä oppinut kulkemaan pää pystyssä. Ja niitä taitoja jos mitä tarvitsee elämässä.
      Sen lisäksi, että olen itsestäni ylpeä olen suunnattoman ylpeä myös teistä. Siitä, että olette jaksaneet seistä rinnallani. Siitä, että olette jaksaneet puhaltaa minuun positiivista energiaa. Siitä, että olette aina nähneet Idan. KIITOS.
      Jatketaan yhdessä matkaamme. Olette tärkeitä.

      Poista
  5. Hei Ida!

    Taas kerran ihanaa luettavaa! Sitä helposti toipuvan roolissa sanoo että hyvin menee vaikkei ehkä menisikään niin hyvin, lähinnä koska ei halua tuottaa pettymystä muille eikä myöskään halua aiheuttaa huolta, ympäristö kun on tottunut siihen, että jos sanoo ettei mene hyvin niin se on yhtä kuin laihduttaminen. Mitä se EI ole! Mutta sinä nyt tällä tekstillä kerrot meille lukiojoille, että sinulla menee oikeasti hyvin ja kuuluu hyvää! Ja se on todella ihanaa! Todellakin, kuten isäsi sanoo, sinulla menee loistavasti!

    Naulatkaamme ne viimeiset naulat Anoreksia-Möröimme arkkuihin tiukasti kiinni, emme kumpikaan niitä enää kaipaa! Nyt on uuden alun aika, eikö vain?!

    Lämmin halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja lämmin kiitos kommentistasi! Juuri tuonpa takia halusin tämän tekstini juuri nyt kirjoittaa: minulla menee nyt oikeasti hyvin ja kuuluu ihan oikeasti hyvää. Mutta tiedostan myös sen, että vaikka olisi toipumassa, tai jo toipunutkin, aina ei tarvitse mennä hyvin tai kuulua hyvin. Ja ihan jokaisen meidän elämäntaipaleellemme kuuluu myös niitä huonoja päiviä. Ja silloin ovat toivottavasti ystävät tukena. Muistathan myös Sinä, että vaikka olet jo pitkällä toipumisessa, Sinullakin saa välillä mennä huonosti ja olla ikäviä kuulumisia, ja tuollaisina hetkinä haluaisin olla Ystävänä tukenasi. Aivan samoin kuin jakamassa, ja samalla moninkertaistamassa, niitä onnen ja ilon hetkiä. Jatketaan siis kumpikin tällä voitokkaalla muutoksen tiellä Ystävinä toistemme rinnalla. Ystävän halaus <3

      Poista
  6. Voi Ida! Haluaisin niin antaa sinulle ison halauksen! Tulin tosi hyvälle mielelle tästä postauksesta:)

    Monet ovat tässä jo kommentoineet kaikkea ihanaa, joten minäkin voin hieman toistaa asioita.

    Mutta siis; olet ihan mieletön taistelija Ida! Sinussa on voimaa ja sisua, halua elää vapaata elämää. Olet sen maailmalle ja eritysesti sairaudelle osoittanut. Nauti kaikesta tekemästäsi työstä, ja jatka samalla innolla eteenpäin! Sinä pystyt todella mihin vain!

    Sillä olet juurikin sen kaiken ihanan arvoinen! Sinä ihana, hyväsydäminen ja kultainen Ida! Olen kyllä aina uskonut siihen, että päihität tämän sairauden. Elänyt mukana blogisi teksteissä ja riemuinnut, kun on alkanut näyttää siltä, että elämä alkaa viedä voiton. Sitä sinulle niin olemme kaikki toivoneet.

    Jatka samaan malliin niin vain taivas on rajana. Paljon halauksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Ihana Aurora! Et tiedäkään, miten hyvälle tuulelle nyt minä tulin puolestani tästä kommentistasi! :) Vaikutat kaikinpuolin niin kiltiltä ja hyväsydämiseltä ihmiseltä, että en muuta voi kun toivoa takaisin kaikkea sitä parasta, mitä Sinäkin toivotat minulle. Ja tiedätkö mitä? Olen myös varma, että sen saavutat, sillä niin kohdillasi on niin motivaatiosi kuin yleensäkin Elämänasenteesesi liitettynä vielä tuohon kerta kaikkiaan Ihastuttavaan, kommenteistasi välittyvään luonteeseesi. Joten Sinun sanojasi lainataksesi: vain taivas on rajanasi ja olet kaiken sen ansainnut! Monen monta lämmintä halausta takaisin <3

      Poista