lauantai 28. joulukuuta 2013

Tämä joulu

Tämä joulu oli minulle kovin tavallinen, siis tuttuja traditioita noudattava, ei millään tavalla ihmeellinen. Ja ehkä juuri siksi silti niin erityinen.



Tätä joulua vietin perheeni parissa, kotona, joulukirkossa, ja isovanhemmillani Tapanin päivänä. Tänä jouluna söin lempiherkkujani, lauloin joululauluja, avasin paketeista toinen toistaan upeampia lahjoja aina yökkärihaalareista kampaamolahjakortteihin, ja kruununa vielä tietysti itsetehtyihin korvakoruihin ja violettisävyiseen neulepantaan.  Katsoin elokuvia, neuloin sohvan nurkassa, juttelin rauhassa läheisteni kanssa ja pelailin korttia ja lautapelejä.



Tämä joulu tuoksui itse leipomiltani pipareilta, tuoksukynttilän hiljalleen palavalta liekiltä, kanelitangoilta, neilikan tuoksuisesta jouluteeltä ja tuoreilta mandariineilta. Tämä joulu maistui itse ensimmäistä kertaa keittämältäni riisipurolta, mummon tekemiltä herkullisilta porkkana-ja perunalaatikoilta, sekä lukuisilta muilta joulupäivän antimilta, ja tietysti yöaikaan nautituilta Marianne-karkeilta.




Tämä joulu kuulosti joulukirkossa kajahtavalta maan on niin kaunis -virreltä, lähes loppuunkulutetuilta mutta silti niin ihanan perinteisiltä joululevyiltä, sekä mikä tärkeintä siskoni kauniista pianosoitolta ja laululta. Tämä joulu kuulosti myös lahjapaperien rapinalta, kikatukselta ja hihitykseltä alias-peliä pelatessa ja automatkalla ja tonttulakkien kulkusten kilinältä.



Tässä joulussa parasta oli yhdessä olo rakkaitteni kanssa, kiireetön ilmapiiri, rentoutuminen kotona vailla velvollisuuksia tai kiirettä minnekään. Sekä tietysti vatsani täpötäyteen jouluherkuista syöminen ja lapsenomainen iloinen mieli ja jännitys lahjoista. Se kun sain käpertyä sohvan nurkkaan neuleeni kanssa joulumusiikin soidessa taustalla, kynttilän liekin palaessa takassa suklaata suussa. 




Tämän joulun kohokohta olivat itsekeitetyn riisipuuron onnistuminen, lahjakääröjen avaaminen mutta ennen kaikkea antamisen ilo, hymy isovanhempieni kasvoilla, kauan kaivatun olohaalarin kaivaminen lahjapaketista. Sekä ennen kaikkea joulukirkossa vältetty sanoma siitä kuinka ihmeitä tapahtuu meistä ihan jokaiselle, eikä niitä varten tarvitse olla mitenkään ihmeellinen.




Yksinkertaisesti tämä joulu oli kaikkea sitä, mitä sen kuuluukin olla. Rakkauden täytteistä yhdessä oloa, hetkestä nauttimista, iloista ja rentoa joulumieltä, vanhoja tradtioita ja menneiden muisteloita. Yksikertaisesti jouluni oli paras moniin vuosiin, vaikka siihen mahtui myös muutama poskelle vierinyt kyynelkin. Siinä tiivistyi kaikki se hyvä jonka olin vuoden aikana saavuttanut. Sateisesta säästä ja lumettomasta maisemasta huolimatta minun jouluni ei suinkaan ollut musta tai harmaa. Se täyttyi kaikilla elämän väreillä.



Toivottavasti teilläkin on ollut hyvä joulu!

<3: Ida

15 kommenttia:

  1. Ida oli ihana lukea tekstiäsi. Siitä heijastui viettämäsi joulun rauhaisa aika. Olit tehnyt joulun sydämeesi ja luonut ulkoiset puitteet kauniiksi sekä saanut joulukirkon tunnelman ja sanoman sisäistettyä täydentäväksi osaksi suurta juhlaa. Kaikkea hyvää sinulle tästä eteenpäin kohti uutta alkavaa vuotta.
    Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jouluni olikin juuri sitä: nimittäin rauhaisa, ja siitä tunnelmasta osasin nauttia. Ja onnellinen olen myös siitä, että te olitte osana tätä joulun aikaani. Koko sydämeni pohjasta toivon teille oikein, oikein hyvää loppuvuotta ja vieläkin parempaa uutta vuotta!

      Poista
  2. Voi Ida, uskon koko sydämeni pohjasta, että joulusi todellakin oli paras vuosiin! Se huokuu tekstistäsi, se huokuu kauniista valokuvistasi. Jouluusi kuului juuri kaikkea sitä kaunista ja hyvää, mitä jouluun kuuluukin. Sait nauttia perinteisen ihanan perhejoulun. Sait tuntea lämpöä, nauttia mauista, tuoksuista, lahjoista ja sulosävelistä. Ihmetellä, pohdiskella. Neuloa ja pelailla. Nauttia! Sinä jos kukaan olit onnistuneen joulusi ansainnut! Olen niin onnellinen puolestasi!

    Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta vuotta ja uusia tuulia! Tuokoon uusi vuosi Sinulle vähintäänkin yhtä paljon kaikkea hyvää ja kaunista kuin lopuillaan oleva toi!

    Lentosuukkosia Sinullekin, Kaunokainen!

    <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Andrea Ihanasta kommentistasi! Ja kyllä: tänä jouluna minä nautin. Nautin sellaisista asioista kuin rutiinien rikkomisesta, lepäilystä, ja yhdessä olosta. Asioista, joista en aikaisemmin ole aina osannut nauttia.
      Toivottavasti Sinullakin oli nautinnollinen joulu!
      Samoin minä toivon Sinulle oikein valoisaa, toiveikasta ja kaikella tavalla hyvää uutta vuotta! Olet sen enemmän kuin ansainnut. <3

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Anteeksi; koneeni jotenkin sekosi ja julkaisi kommenttini kahteen otteeseen, enkä meinannut millään saada toisintoa poistettua! Siitä johtuvat nuo yllä olevat poistetut kommentit! ;)

    VastaaPoista
  6. Moi!!
    Ihania kuvia ja ihania tunnelmia sanoiksi puettuina! Jälleen kerran, itseäni toistellen, kerron olevani todella iloinen puolestasi :-). Olet edistynyt hienosti, jatkanut opintojasi, kirjoituksistasi välittyy positiivinen tunnelma kaikin puolin. Olet ihana, rohkea ja kaunis nuori nainen!!! Mukavaa alkavaa vuotta ja tsemppiä uuden vuoden haasteisiin. Terveisiä ihanalle perheellesi myös. t. marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ihana Marika kommentistasi! Se huokui taas sellaista positiivisuutta, että olen täällä taas yhtä hymyä :) Toivon Sinulle kaikkea hyvää, elämän iloa ja onnellisia hetkiä uuteen vuoteesi! Ja terveiset myös koko perheeltä! :)

      Poista
  7. Siis sanalla sanoen, täydellinen joulu!
    Ei aito ja miellyttävä joulutunnelma tarvitse syntyäkseen mitään ihmeellistä ja uutta. Kaikki tuttu ja perinteinen ja itselle mukava tekevät siitä erityisen.
    Ihana lukea, kuinka nautit tästä tärkeästä pyhästä ja sait siitä paljon voimaa ja iloa. Niin paljon olet tehnyt töitä kuluneella vuodella, että olet rakastettavat hetkesi ansainnut.
    Ihania kuvia, ihanaa seuraa, ihana tunnelma ja ihana Ida!
    Haleja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Sinullekin Nell! Niinhän se on, ettei onnistuneeseen jouluun, kuten ei onnen tunteeseen muutenkaan tarvita mitään ihmeellistä, se kun syntyy jokaisen omassa sydämessä. Minä koin tänä jouluna monta hyvää hetkeä, ja niistä saan kiittää sitä taistelua, jota olen kuluneena vuonna tehnyt, läheisiäni, ja itseäni. Ja se antoi taas voimia jatkaa eteenpäin.
      Toivottavasti Sinäkin sait näitä voimia joulusta. Sillä suunta on meillä molemmilla tästä vain eteenpäin, eikö? Jatketaan yhdessä. Olen tukenasi. Haleja Ystävä. <3

      Poista
  8. Heippa Ida!

    Joulusi kuulosti todella ihanalta. Juuri sellaiselta, joka saa lämpimän tunteen sydämeen myös minulle.

    Jotenkin sitä nyt tajuaa, kuinka pienistä asioista onni syntyy. Sen ei tarvitse olla mitään ihmeellistä. Oma jouluni oli myös parhain todella pitkään aikaan. Pystyin nauttimaan siitä ilman anoreksiaa, ja se tuntui todella mahtavalta!

    Ja loppuun vielä haluan sanoa, että olet ihan valtavan kaunis! Hymysi on ihana!

    Hyvää uutta vuotta ja toivon sinulle paljon onnea ja iloa tulevaan vuoteen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Aurora! Ja voi KIITOS Sinulle ihana tuosta ihanasta kohteliaisuudesta. Et tiedäkään, miten hyvä mieli siitä tuli! :)
      Ja juuri näinhän se on, että onni koostuu pienistä asioista, ja näistä pienistä asioista osaa nauttia paljon paremmin, kun sairaus ei ole enää niin vahvasti sitä iloa pilaamassa. Ja itse asiassa uskon, että kun on kerran kokenut sen, kuinka kaikki hyvä tuntuu elämästä katoavan, kuten me olemme, osaa niitä pieniä onnen aiheita arvostaa ihan eri tavalla, kun ne sitten saa takaisin.
      Ihanaa, että Sinäkin sait nyt joulusta nauttia ilman sairautta! Ja joulu oli taas meille yksi osoitus siitä, mikä suunta on oikea, ja mihin kannattaa pyrkiä eikö? Joten nyt vain rohkein mielin ja hymyssä suin kohti uutta vuotta ja sen mahdollisuuksia! <3

      Poista
  9. Hei Ida!

    Kaikki mitä voi onistuneelta joululta pyytää täyttyy tässä sinun tekstissäsi! Ihanaa että olet saanut kokea hyvän joulun ilman Mörön läsnäoloa! Hyvä tunnelma, hyvä seura, hyvä ruoka, herkut, eikä tietenkään pidä unohtaa ihania lahjoja! Näistä kaikista sait tänä jouluna nauttia täysin siemauksin, ja olen siitä ääärettömän iloinen!

    Lämmin halaus! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina! Juuri näistä mainitsemistasi asioistahan se minun onnistunut jouluni koostui. Ja kyllä tuntui hyvältä! Toivottavasti Sinunkin joulusi oli onnistunut! Kuulenkin siitä varmasti pian lisää ;) Halauksia siihen asti. On helppoa olla onnellinen, kun on sellainen Ystävä kuin Sinä minulle olet. <3

      Poista