lauantai 22. kesäkuuta 2013

Retki kuten sen kuuluukin olla

Ennen kuin pääsen juhannuskuulumisiini, ajattelin kertoa teille yhdestä Ihanasta päivästäni viime viikolta. Keskiviikkona suuntasin nimittäin parhaan ystäväni kanssa Korkeasaareen, ja koska retkemme oli kaikinpuolin niin onistunut, päätin jakaa tuon retken tunnelmat myös teidän kanssanne. Tekstissäni kerron myös siitä, kuinka onnistunut retkemme oli taas yksi osoitus siitä, miten paljon olen päässyt eteenpäin Mörön päihittämisen osalta ihan jo viime vuoteen verrattuna.

Tapasimme ystäväni kanssa siis Rautatieasemalla, josta jatkoimme kohti Kauppatoria. Liput ostettuamme suuntasimme lauttaan. Lauttamatka kuuluu mielestäni ihan ehdottomasti Korkeasaaren-retkeen, ja silmä todellakin lepäsi kauniita merimaisemia ihaillessa. Aurinko paistoi, meri tuoksui, maisema hiveli silmiä ja tuuli leikki hiuksilla. Ja kaiken kruunasi vielä hyvä juttuseura. Näistä tunnelmista oli hyvä aloittaa onnistunut retki!



Sääukko oli siis jälleen puolellamme. Huomasin hyvin pian, kuinka varaamani tuulitakki todellakin osoittautui turhaksi, ja sitä vastoin olin pikemminkin hyvin onnellinen viileästä juomasta, jonka olin varannut mukaani. Mutta en siis todellakaan säätilasta mitään valittamista löytänyt, vaan nautin täysin siemauksin jokaisesta ihanasta auringonsäteestä!



Saaressa kiertelimme eläintarhaa ympäri vailla kiirettä mihinkään. Ihmettelimme mitä omituisimpia otuksia, heidän rentoutumista auringossa, keskinäistä leikkiä sekä hanhen ja riikinkukon välistä tappelua. Lisäksi sanoimme omat painavat sanamme hiekkaveistoskilpailun sadosta, ja ihmettelimme, miten kummassa työt mahtoivat pysyä kasassa. Samalla kuvasimme kaunista luontoa ja saaren eläimiä, sekä tietysti toisiamme (kuten näkyy...).



Suloisista eläimistä ja niiden hauskoista kommelluksista huolimatta pääpaino saarta kierrellessämme taisi kuitenkin olla hyvässä seurassa jutustelussa. Ehdimme saarikierroksemme aikana vaihtaa parhaan ystäväni kanssa kunnolla kuulumiset, ja juoruilla kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta maan ja taivaan välillä. Miten voikaan olla, että oli edellisestä tapaamisesta kulunut sitten vuosi tai vain jokunen hassu päivä, niin aina juttua riittää samalla mitalla?

Hymy pysyikin minulla korvissa paitsi eläinten ja hyvien (?) juttujemme ansiosta myös siksi, että kyseinen retkikohde herättää minussa aina niin paljon ihania muistoja, sillä päivän ainutlaatuisuudesta huolimatta ei kyseisessä retkessä ollut minulle sinänsä mitään uutta. Korkeassaaren-retki on nimittäin kuulunut jokakesäisiin perinteisiimme ihan lapsesta saakka, ja olen halunnut jatkaa sitä aina tähän päivään asti.



Viime vuonna tein kyseisen retken sisareni kanssa. Ja siitäkin huolimatta, että seura ja puitteet eivät siis tuolloinkaan olleet huonot, tunsin saavani vieläkin enemmän irti tämän vuotisesta reissustamme ja nauttivani siitä ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Tämän mahdollisti paitsi parhaan ystäväni seura ja miellyttävä ilma myös ennen kaikkea ne edistysaskeleet, jotka olen kuluneen vuoden aikana ottanut mörön päihittämisen suhteen.

Mikä sitten oli muuttunut viiime vuoteen verrattuna? Vaikka jo viime kesänä olin päässyt jo pitkälle pakkoliikkumisen kurissa pitämisessa, huomasin tällä retkellä erittäin selvästi sen, kuinka olin tämän asian suhteen päässyt vuoden aikana jälleen aimoharppauskin eteenpäin. Liikunnan tai kävelyn määrä  ei pyörinyt mielessäni oikeastaan koko reissun aikana, puhumattakaan siitä, että olisin yrittänyt sitä maksimoida. Kävelytahtikin kiristyi ainoastaan jotta emme olisi myöhästyneet lautasta tai junasta. Liikkumiseen liittyvien pakkoajatusten poistuminen tuntui vapauttavalta ja valtavalta helpotukselta, sillä viime vuodesta muistan kuinka jo lautassa istuminen aiheutti minussa levottomutta.



Toisaalta liikkumisen osalta erona viime vuoteen oli myös se, ettei minun enää tarvinnut jännittää omien voimieni riittävyyttä tai jaksamistani. Pystyin olemaan huolettomin ja luottavaisin mielin, sillä tiesin, että jaksaisin kiertää koko saaren ongelmitta, ja toisaalta tiesin pystyväni myös tarvittaessa levähtämään ja keräämään voimia välillä.

Ruokakaan ei nyt pyörinyt mielessäni muuta kuin pientä evästä haukatessamme ja paluumatkalla yrittäessäni ehtiä kohtuullisessa ajassa kotiin syömään. Viime vuonna kun retken lounastauko oli jo monta tuntia, jos ei monta päivää, aikaisemmin ajatuksissani.



Ja kun viime keskiviikkona kohtasimme pienen vastoinkäymisen, kun myöhästyimme lautasta, ei tuo kyseinen kommellus aiheuttanut minussa stressiä tai ahdistusta, korkeintaan pienen harmistumisen tunteen. Viime vuonna kun tuo tapahtuma, ja siitä seurannut lounaani myöhästyminen olisi todennäköisesti ajanut minut lähes paniikin partaalle. Tämä olikin jälleen yksi osoitus siitä, kuinka paitsi pettymyksien sietokykyni, yleensäkin joustavuuteni on lisääntynyt.

Tämä kaikki editymiseni mahdollisti sen, että pystyin nyt olemaan paremmin aidosti läsnä retkellämme. Kykenin pysähtymään kuvailemaan, eläinten toilailut herättivät minussa aitoja tunteenpurkauksia, ja ajatukseni eivät harhailleet sivupoluille kuulumisia vaihdellessamme. Toisin sanoen nautin retkestämme vailla pakkoja, elin hetkessä, en liikaa murehtinut menneitä tai stressannut tulevia. Yksi ajatus nousikin retkelläni ylitse muiden: tällaista kesän viettoni kuuluukin olla! Ja toisaalta vahvistui minussa myös tunne siitä, että tällaista se todella voikin olla.



<3: Ida

9 kommenttia:

  1. Voi Ida...

    Onnittelut onnistuneesta retkestänne! Ihanan leppoisaa luettavaa ja katseltavaa! :)

    On kyllä upeaa, että olet jaksanut ylläpitää vanhoja perinteitä, kuten Korkeasaaren- ja Porvoon-retkiä. Ja edistymisesi molempien retkien kohdalla verrattuna viime vuoteen on todellakin silmiinpistävää. Ihanaa ettei enää pakkoliikkuminen pyöri alati mielessäsi ja saatoit huoletta kiertää saaren, niin voimien riittäessä kuin pakkoajatusten väistäessä, antaen AIDOLLE nautinnolle rutkasti tilaa! :) Pienen evääsikin saatoit nauttia ilman stressiä! Hienoa! Ja se joustavuus - mahtavaa ettet panikoinut vaikka lautasta myöhästyitte, ja lounaasi hiukan myöhästyi.

    Nuo kuvat! Aiiivan ihania! Ihana Suomen suvemme niistä niin aidosti välittyy. Olet hyvä kuvaaja! Tuo viimeinen kuva on ihan lempparini. Näytät niin säteilevältä ja kauniilta! Joku ilkeämielisesti joskus täällä blogissasi väitti, että hymysi olisi teennäinen. Voi kuinka eri mieltä olenkaan; hymysi on aivan valloittava näissä kuvissa!

    Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: eikö olekin ihmeellistä kuinka voi kulua vaikka kuinka pitkä aika hyvän ystävän näkemisestä ja kuitenkin juttu luistaa heti ensisekunneista, kun jälleen kohdataan! Se on sitä oikeaa, aitoa ystävyyttä!

    Toivottavasti mekin vielä joku päivä jälleen kohtaamme - ja porisemme kuin pienet padat eilispäivänä! ;)

    Haleja Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Andrea taas jälleen kerran kannustavista sanoistasi ja kehuistasi (vaikka kuvaaminen ei todellakaan kuulu vahvimpiin puoliini...).
      Tiedätkö juuri tuo AITO nautinto on parhaimpia asioita, joita olen saanut uskaltaessani pikkuhiljaa irroittaa otettani sairaudesta ja ryhdyttyäni taistelemaan sen pakkoja vastaan. Ja se varmasti näkyy myös tuossa kuvani hymyssä. :)
      Uskon, että myös Sinä saavutat sen aidon nautinnon tilan, ja me molemmat pääsemme vielä eroon sairauden pakoista ja kahleista. Ja silloin Ystäväni, me tapaamme, ja nauramme sydämemme pohjasta kaikille niille kahinoillemme ja järjettömille vertailuillemme osastolla, muistelemme sitä menneenä, johon ei ole paluuta. Ja koko ajan tämä hetki on yhä lähempänä, kun nyt vain jaksamme sisukkaasti jatkaa eteenpäin. Ja kyllähän me jaksamme, eikö? Haleja <3

      Poista
  2. Hei Ida!

    Ihanaa lukea miten osasit nauttia päivästäsi bestiksen kanssa! Olet todellakin ottanut aimo harppauksen vuoden takaisesta! Todellakin mahtavaa, että taas kerran kykenit olla stressaamatta ruokailuista vaan otit tilanteet niin kuin ne tulivat. Sitähän elämä on, useimmiten sitä ei voi suunnitella kellon tarkkuudella vaan yllätyksiä sattuu, ja niihin pitää osata reagoida realistisesti, eli maailma ei kaadu etkä sinä kuole vaikka aikataulu heittää. Myöskin tuo pakkoliikunnan poissa pysyminen mielestä on hurjan hienoa! On niin ihanaa kun oikeasti pystyy nauttimaan toisen seurasta ja olla läsnä eivätkä ajatukset koko ajan ole ruoassa tai liikkumisessa!

    Pystyn taas niin samaistumaan kaikkeen mitä kirjoitit! Kuten olen aiemminkin kertonut niin minulla on myös bestis, ja sekä hän että minä olemme iloisia että se oikea Katarina on tullut takaisin! Kykenemme nyt taas nauttimaan toistemme seurasta niin kuin aiemmin! Vaikka olen ollut "poissa" todella monta vuotta ei se ole ystävyyttämme tappanut, onneksi! Ja kuten sinä vietit bestiksen kanssa päivän Korkeasaaressa, minä vietän ensi keskiviikon oman bestikseni kanssa Tallinassa, teemme sinne päivän matkan ihan vain kahdestaan, aivan ihanaa! Ja tietty helmikauppoihin, sehän on meidän yhteinen harrastuksemme tämä korujen tekeminen!

    Jatka elämistä hetkessä, nauti täysin rinnoin kesästä äläkä murehdi yhtään mitään, kaikella on tapana järjestyä kun asenne on kohdallaan, ja sinullahan se on!

    Iso, lämmin halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina!
      Kiitos taas kannustuksen sanoistasi, ne todella lämmittivät mieltäni. Saan Sinun kommenteistasi, siitä, kuinka kerrot eteneväni jalanjäljissäsi, aina valtavasti toivoa ja roppakaupalla taistelutahtoa lisää. Minulla todella on sellainen tunne, että tiedät mitä koen, ja mikä parasta, tiedät myös, miten tästä tilanteesta pääsee pinnalle.
      Nyt toivon Sinulle koko sydämeni pohjasta mitä ihaninta Tallinnan reissua. Tallinna on ihana kaupunki kesällä, ja nyt on vielä luvattu hyvää ilmaakin! Toivon, että myös Sinä pystyt irroittautumaan kunnolla arjesta, ja vain NAUTTIMAAN täysin siemauksin. Olet todellakin sen ansainnut, ja ystäväsi on varmasti ikionnellinen saadessaan nauttia aidon Katarinan seurasta.
      Siis aurinkoa, mukavaa yhdessä oloa, hyvää ruokaa, hienoja helmilöytöjä ja kaikkea mitä ikinä toivotkaan matkallesi! <3

      Poista
  3. Aivan mahtavaa Ida! Olet todella ansainnut hienon päivän ja kuulostikin siltä, että kaikki osui nappiin, vaikka lautasta myöhästyittekin. Osoittaa, että olet vahvistunut ihmisenä, kun kömmähdykset eivät enää aiheuta maailman kaatumista, vaan osaat suhtautua niihin terveen aikuismaisesti. Ja se, että pakkoliikunnan ja syömisten ajattelu on jo sivuseikka, kertoo omaa hienoa tarinaansa topumisestasi. Olen niin iloinen puolestasi, että osaat jo nauttia retkistä kodin ulkopuolelle ja mitä parhaimmassa seurassa! Lisää tutustumisia nuoren naisen elämään sinulle ihanainen Ida! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinullekin Ihanainen ihanan kannustavasta ja positiivisesta kommentistasi! Kuten Andrealle totesin, on tuo elämästä nauttiminen ehkä juuri paras asia, joka toipumiseni edistymisestä on seurannut. Ja samalla tiellä olet Sinä, urhea taistelija.
      Toivon siis Sinullekin ihanan elämänmakuisia retkiä! Ja toivottavasti saamme vielä nauttia kesästä yhdessäkin!
      Olet tärkeä. Pidä siis itsestäsi hyvää huolta, Ystävä! <3

      Poista
  4. Kivaa et teilläki oli onnistunu reissu, korkeesaari on kyl ihan ehdoton juttu kesällä:) oot kyllä kuten oon aiemminki todennu edenny just esim viime kesästä todella paljon ja niin monella eri alueella. Kiva kuva teistä:) TSEMPPIÄ:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Sinullekin rakkain! Korkeasaari on ihana kohde, kuten mikä tahansa hyvässä seurassa ilman Mörköä. Toivottavasti kesääni kuuluu myös ihania retkiä myös Sinun kanssasi. <3

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista