keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vapputunnelmia kuvien kera

Ajattelin, että nyt on aika taas päivittää hieman kuulumisiani. Vietin tänä vuonna vappua rauhallisesti vanhempieni kanssa. Siihen kuului hyvän seuran lisäksi hyvää ruokaa ja rentoa ajanvietettä. Ja mahtuipa mukaan taas yksi iso onnistuminen anoreksiamörön voittamisessakin! Seuraavassa on siis joitakin kuvia ja kuulumisia minun vapustani.

Jokavuotiseen ehdottomaan vappuperinteeseeni on kuulunut, ja kuuluu yhä vieläkin ison Heliumilmapallon ostaminen. Koskaan ei voi olla liian aikuinen halutakseen ilmapallon! Tänä vuonna kävimme siskoni ja isäni kanssa hakemassa pallot hyvissä ajoin Prismasta. Päädyin omaan tyyliini ja värimaailmaani soveltuvaan lila-punaiseen valtavaan perhoseen; kuten hieman vaatimattomampaan palloon tyytynyt siskoni totesi, minulla pitää olla aina niin suurta ja mahtavaa! Ehkä se kertookin jotain luonteestani: en tyydy ihan vähään, vaan vaadin paljon kaikelta ja kaikilta, ja ennen kaikkea itseltäni. Vaikka tämä piirre minussa on joskus ehkä edesauttanut sairastumistani syömishäiriöön, aion nyt kääntää lopullisesti taisteluuni sairautta vastaan: nujerran tämän sairauden maksoi mitä maksoi, ja vähempään en tyydy!


Olin pitkään myös haaveillut vaaleanpunaisista tulppaaneista, ja nyt vihdoin vappuna päätin tuon pienen unelmani toteuttaa ostamalla kaksi kimppua kyseisiä ihastuttavan keväisiä kukkia kotiamme piristämään. Tulppaanit viimeistään saavat oikean kevättunnelman kohoamaan mieleen ja hymyn huulille!


Vappuaattoaamuni aloitin koristelemalla perinteiseen tapaan kotimme ilmapalloin ja serpenttiinein. Puhallusapuna toimi onneksi tiimarista löytämäni ilmapallopumppu! Kaikissa ihanissa keväänväreissä loistavat ilmapallot saivat juhlatunnelman pintaan, ja aloin jo jännityksellä odottaa illanviettoamme.


Kun vanhempamme tulivat töistä, aloitimmekin sitten valmistautumisen illan juhlimista varten. Sovittelimme äitin kanssa erilaisia asukokonaisuuksia ja niihin sopivia koruja, föönailimme hiuksiamme ja meikkailimme. Toisin sanoen kaunistauduimme ja valmistauduimme kuten naisten kuuluukin. Tällainen itsestä huolehtiminen, parhaiden puolieni korostaminen ja oman naiseuden esiintuominen oli minulta pitkään pois sairauteni vuoksi. Nyt osaan kuitenkin nauttia tästä aivan uudella tapaa, vai pitäisikö sanoa, että aivan kuten ennenkin. Ulos ihmisten ilmoille lähteminen ja juhlat ovat minulle edelleen harvinaista herkkua, ja sanotaan mitä sanotaan, mutta kyllä juhlan olennainen osa on myös se valmistautuminen, johon naisilla kuuluu kaikenlainen hössötys omasta ulkonäöstä, ja lopulta nimenomaan itseään varten ja oman sisäisen prinsessan tyydyttämiseksi!



Sitten vain se tärkein, eli ylioppilaslakki päähän ja matkaan! Otimme taksin ja suuntasimme kohti ravintola Töölönrantaa. Perhosia lenteli vatsanpohjassani enemmänkin jo tässä vaiheessa, olihan tämä ensimmäinen ateriani ravintolassa sairastumiseni jälkeen. Olen toki syönyt lounasta kahvilassa ja mcdonaldsissa, mutta illastaminen ravintolassa tuntui vielä suuremmalta jutulta. Päässäni risteili monia ajatuksia muun muassa siitä,  mitä annokseni mahtaa sisältää ja ennen kaikkea siitä, miten pystyn sen syömään sivistyneesti ja kunnolla ihmisten ilmoilla.


Jännityksestäni huolimatta sain kuin sainkin valittua itselleni annoksen ruokalistalta. Olen aina pitänyt kaikenlaisista äyriäisistä, ja päädyinkin grillattuihin jättikatkaravun pyrstöihin avocadokastikkeella. Isäni päätyi poroon ja äitini äyriäisiin ja risottoon. Tuntui todella hyvältä olla kerrankin viettämässä iltaa muuten kuin omalla kotisohvalla, vaikka toki siitäkin vaihtoehdolta pidän. Oli ihanaa jutella vanhempien kanssa ja nauttia aivan uskomattoman herkullisesta illallisesta katsellen Töölönlahdelle laskevaa aurinkoa ja ennen kaikkea viettää ylipäätään aikaa ihmisten ilmoilla. Ainoat miinuspuolet illassa olivat, että ruoan saaminen kesti, mikä lisäsi jännitystäni, ja ikkunapaikkamme oli hieman vetoisa ja viileä.


Vaikka olin jännittänyt syömistä ravintolassa etukäteen, huomasin taas ylittäväni itseni. Annos maistui hyvin, ja rohkeuteni kasvaessa uskaltauduin maistelemaan vielä vanhempienikin annoksia. Jälleen opin, kuinka ruoka ja syöminen ovat niin paljon enemmän kuin pelkkää energian tankkausta. Se on myös mielihyvää tuottava sosiaalinen tilanne. Ja ennen kaikkea opin taas, kuinka etukäteen asioiden jännittäminen ja murehtiminen on usein turhaa. Usein kun asioita murehtii niin paljon etukäteen, asiat ja haasteet paisuvat suuren suuriksi, ja kun sitten ryhtyy vihdoin toimeen saakin huomata, että asiat sujuvat ikään kuin omalla painollaan ja sitä on paljon kykenevämpi kuin uskoikaan. (Tämän kun muistaisin vielä ensi viikolla!)



Kotiin tullessa tunsinkin ylpeyttä itsestäni nautiskellessani jäätelöä jälkiruoaksi. En ollut antanut pelolle ja ahdisukselle valtaa, vaan olin selvinnyt ravintolareissustani kunnialla. Ja mikä parasta, minulla oli ollut oikein erityisen mukava ilta! Sosiaalisissa tilanteissa syöminen on syömishäiriöön sairastuneelle ymmärrettävästi vaikeaa, mutta kun siihen kykenee, avaa se valtavasti uusia mahdollisuuksia vaikkapa ystävien tapaamiseen ja ihan vain elämästä nauttimiseen.

Koska vappuaaton ilta oli venähtänyt hieman pitkäksi, nukuin vappupäivänä pitkään. Herättyäni nautin auringosta ulkona. Ohjelmaamme kuului myös isäni kanssa yhteistä harrastamista keilailun muodossa. Olemme todella innostuneet tästä yhteisestä harrastuksesta, ja olemmekin kehittyneet siinä jo melko taitaviksi. Minulle keilailuharrastuksemme on tarjonnut mukavaa ajanvietettä ja kevyen liikkumismuodon ilman hikoilua ja itsensä rääkkämistä. On ihanaa, kun pystyy keskittymään todella johonkin, niin että ajantaju katoaa, haastamaan itsensä yhä parempiin ja parempiin suorituksiin ja uuiin ennätyksiin, ja ennen kaikkea nauttimaan yhteisestä laatuajasta isäni kanssa muutenkin kuin minun syömisteni muodossa!



Illalla suunnitelmissa on vielä grillikauden avajaiset, ja sitten olenkin jälleen taas kohtaamaan paluun arkeen ja ottamaan vastaan sen tuomat haasteet. Tämä vappu oli jälleen ikimuistoinen. Koin sen aikana monta mukavaa hetkeä ja yhden suuren onnistumisen. Ennen kaikkea opin, että sitä mukaa kun sairauden sanelemat pakot ja esteet ovat väistyneet tieltä, olen oppinut kaikenalisesta vaihtelusta nauttimaan. Ja tämä vaihtokauppa kannattaa todella tehdä!

Toivottavasti  Sinunkin vappusi on sujunut yhtä hyvissä merkeissä!



<3: Ida


19 kommenttia:

  1. kuulostaa kaikinpuolin ihanalta vapulta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä se olikin. Toivottavasti Sinäkin nautit vapusta! Luin siitä jo vähän blogistasi :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kommenttisi oli päiväni piristys! Aurinkoista kevään jatkoa Sinulle! :)

      Poista
  3. Sun hymy näyttää tosi teeskennellylle ja väkinäiselle noissa joka kuvassa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei välttämättä ihan joka kuvan hetken otolla naurata, ja kuten Ida kirjotti, oli vapussa myös haastetta. Aika turha kommentti muutenkin, mutta kukin tyylillään. Muista kuitenkin et hyvä lisää hyvää, negatiivisuus negatiivisuutta. Kivaa kevättä:) Ja sori Ida, teki mieli vastata tähän:)

      Poista
    2. Kiitos kommentistasi! Muista, että vaikka kaikki nyt näyttäisi olevan huonosti ja nurinpäin, se ei tarkoita, että kaiken pitäisi aina olla niin. Olen huomannut, että pienten positiivisten tekojen ja ajatusmaailman tietoisenkin muuttamisen positiivisempaan suuntaan kautta maailma alkaa näyttää kummasti valoisammalta, eikä ehkä ihan jokainen tekohymykään enää niin ärsytä. Kuten Fanny totesi: positiivisuus lisää positiivisuutta, kokeile vaikka! Aurinkoista, positiivisempaa kevään jatkoa Sinulle ja kiitokset myös Fannylle vastauksesta!:)

      Poista
  4. Ihana postaus! Oot tosi kaunis joka kuvassa ja hiukset näyttää erityisen hyvältä. On teillä äitin kanssa aika paljon samaa näköäkin ;). Aivan upeaa, että VIHDOIN, kaikkien näitten vuosien jälkeen oikea elämä alkaa tulla sairaiden vuosien tilalle. TSEMPPIÄ <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rakas kommentistasi ja kehuistasi! Ne tuntuivat todella hyviltä! Onneksi minulla on kaunis äiti. :) Kuten kirjoitat, elämä alkaa voittaa sairauden pakkoja yhä enemmän, ja voi kuinka onnellinen olenkaan, kun saan elää sitä oikeaa elämää yhdessä Sinun kanssasi! <3 Iloa ja valoa! :)

      Poista
  5. Jihuu Ida! Ihana vappu Sinulla takana kera aivan ihanien ilmapallojen, tulppaanien ja kokemusten! Siis aivan MAHTAVAA, että sait vapustasi pakaasiin upean onnistumisen ravintolaillan muodossa! Ihan meinasi kyynel tulla silmäkulmaan, kun luin ettet ole ravintolassa käynyt kertaakaan sitten sairastumisen; nyt olikin sitten vapun kunniaksi ja pitkän taistelusi lomassa siihen oikea hetki! Ihanaa oli myös saada nähdä näin paljon kivoja kuvia! Sinä ja hymysi ovat KAUNIIT!

    Minullakin oli mukava vappu. Vappuaattona olin isäni luona illallisella; tarjolla hyvää ruokaa sekä punaviiniä. Ilta kului syöden kera pitkien, antoisien keskustelujen kaikesta maan ja taivaan välillä. Kotiin tulin vasta klo 01.30, joten minäkin sitten nukuin vappupäivänä pitkään... ;) Illalla vielä äidin kanssa elokuviin - ja siinähän se sitten olikin - minun vappuni pähkinänkuoressa! :)

    Aurinkoista ekan toukokuisen viikon loppua Sinulle Ihana Ida!
    Vielä kerran: olen niin onnellinen puolestasi ja onnistuneesta vapustasi!

    ISO lämmin halaus Sinulle kultaseni! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ihana Andrea kommentistasi, kauniista sanoistasi ja kannustuksestasi! Sait taas minut hyvälle mielelle. :)
      Viimeisimmästä ravintolaillallisestani oli tosiaan kulunut jo liian pitkä aika, mutta siksi se ehkä tuntuikin niin hyvältä ja niin suurelta askeleelta. Ja seuraavaan kertaan ei kyllä mene yhtä kauan aikaa, se on varma!:)
      Ihanaa kuulla, että Sinullakin oli mukava vappu! Olet totisesti ansainnut rakkaittesi huomion ja aitoa hyvää oloa tuovat hetkesi. Rakenna niitä arkesi yhä enemmän ja enemmän lisää, näin myös sairaus saa kyytiä ja alkaa pikkuhiljaa painua taka-alalle.
      Iso lämmin halaus takaisin! Muistahan nauttia olostasi ja kerää kevätauringosta voimia! Olet tärkeä. <3

      Poista
  6. Hei Ida!
    Onnittelut, eka ravintolakäynti on ISO askel toipumisen polulla! Ja vielä kun oikeasti siitä osasit nauttia eikä se vain ollut suorittamista!

    Ihanaa että teillä on isäsi kanssa yhteinen harrastus! Ja eikö olekin mahtava tunne kun taas jaksaa sitä tehdä?

    Kuten itsekin sanoit, kannattaa ehdottomasti vaihtaa pakot ja säännöt rentoihin vaihteluihin! Olet todellakin päässyt pitkälle tässäkin asiassa!

    Aivan ihana vappupallo, olisin varmaan valinnut ihan saman!

    Lämmin halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja kiitos taas kommentistasi! Parasta toipumisessa ehkä onkin se, kun huomaa nauttivansa aidosti niistä onnistumisista ja siitä, kun saa oikeasta elämästä kiinni! Näin toimi myös ravintolaillalliseni.
      Ja mitä keilailuharrastukseemme tulee, on se todellakin antanut minulle paljon. Ja kuten kirjoitat, voimien karttuessa osaan nauttia siitä yhä enemmän ja enemmän, kun ei tarvitse enää jännittää omaa jaksamistaan. Ja kyllä yhteiset harrastukset jotenkin syventävät ihmisten välistä sidettäkin, kuten Sinun ja parhaan ystäväsi koruharrastus teidänkin välistä ystävyyttänne, eikö?
      Monta lämmintä halausta Sinulle! <3

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Voi kuinka ihanaa, että rohkaistuit taas kommentoimaan, kiitos! :)

      Poista
  8. Tulin niin iloiselle mielelle postauksestasi! Ihanaa, että vappusi meni noin mahtavasti, kaikki nauttivat olostaan ja sinä sait taas potkittua sairautta persuksille!!! Tätä se elämä on, elämistä, kokemista ja nauttimista varten.
    Kaunis olet kuvissa ja kaunistut päivä päivältä. Nyt vain tsemppiä jokaiseen päivääsi ja iloa sekä aurinkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Nell! Niin se vain on, että eläminen todella on elämisen arvoista :) Ei siis hukata sairaudelle enää yhtää ylimääräistä hetkeä, vaan taistellaan itsemme kohti sitä ELÄMÄÄ. Olemme molemmat jo hyvällä mallilla matkalla sitä kohti. Tsemppiä siis Sinullekin Kaunotar! <3

      Poista
  9. Ensiksikin: Vau Ida mitkä hiukset! Oot ollut tosi nättinä <3 Ja onnittelut onnistuneesta ravintolareissusta - siitä se lähtee :) Ihaninta on, että sinulla on ympärilläsi joukko läheisiä, jotka tukevat sinua näissä askelissa, ettei sinun tarvitse käydä taisteluasi yksiksesi. Mutta vaikka heillä onkin tärkeä rooli parantumisessasi, teet sinä sen kaikkein suurimman ja rankimman työn! Ole ylpeä itsestäsi - jälleen kerran <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kauniista sanoistasi Laura! Menen kehuista ihan hämilleni... Ehkä se on se elämänilo, joka kaunistuttaa? :)
      Olet täysin oikeassa siinä, että me olemme molemmat onnekkaita, kun meillä on läheisiämme tukenamme. Se on korvaamattoman arvokas apu tässä taistelussa. Samanlaista tukea olen saanut myös Sinulta blogisi kautta. Jokainen postauksesi on niin täynnä elämäniloa ja taistelutahtoa, että se ei voi olla tarttumatta. Muistathan siis olla ylpeä myös itsestäsi? <3

      Poista